Dutch Nascar Fans fanday 2018

Op zondag 18 november 2018 was het dan zover: de eerste Dutch Nascar Fans fanday!
Een evenement dat begon met het idee om als fans eens samen een NASCAR-race te kijken. Al snel was duidelijk welke race dit zou moeten zijn: de seizoen finale op Homestead waar de nieuwe kampioen van 2018 gekroond zou worden. Dit idee groeide uiteindelijk al snel uit tot een middag en avondvullend programma dat in het teken stond van maar één ding: NASCAR.

Om 13:30 uur gingen de poorten van Raceway Venray open en werd de pitstraat al snel gevuld door prachtige Amerikaanse musclecars die zich hadden aangemeld voor de US–carshow. Van Chevrolet Camaro’s, Ford Mustangs tot Dodge Challengers. Wie van Amerikaanse krachtbronnen hield kon zijn hart ophalen tussen al het moois dat stond opgesteld.

In de pitboxen hadden diverse teams uit de Nascar Whelen Euro Series en de LMV8 ovalseries hun auto’s uitgestald. Natuurlijk kon Raceway Venray zelf ook niet achterblijven en zo was bijna elke klasse wel vertegenwoordigd. Zo kon iedereen rustig hun vragen stellen aan de rijders en teamleden of op de foto zittend in de auto. Daarnaast waren er diverse kraampjes met onder andere merchandise. Ook aan de kinderen was gedacht door het grote opblaaskasteel wat voor veel plezier heeft gezorgd.

In de kantine kon men zich even opwarmen en genieten van een kopje koffie of een ander drankje. Diezelfde kantine werd later op de middag gebruikt voor de handtekeningsessie van een aantal coureurs uit de Nascar Whelen Euro Series die maar al te graag de tijd namen voor een praatje, een handtekening en een foto.

Het avondprogramma ging van start met een heuse loterij. Met behulp van merchandise, aandenkens van teams en onderdelen van raceauto’s die gedurende het jaar verzameld waren, was er een verloting mogelijk waarbij iedereen kans had om een van de vele leuke prijzen in de wacht te slepen. Een speciale vermelding is hier op zijn plaats voor Joep Hendriks die namens het team Hendriks Motorsport spontaan een VIP-weekend voor het Euro NASCAR-races op Raceway Venray beschikbaar stelde.

En ’s avonds was het dan eindelijk zover; de beamer toonde de eerste beelden vanuit Homestead waar later die avond bekend zou worden wie de Monster Energy Nascar Cup Series kampioen 2018 zou worden. Met het commentaar van Rick Winkelman, die voor Ziggo de races van de Nascar Cup verslaat, zat de stemming er al goed in. Helemaal toen hij een groet deed aan eenieder die op Raceway Venray tijdens de Dutch Nascar Fans Fanday de race aan het kijken was. Na een spannende race mocht uiteindelijk Joey Logano zich voor het eerst NASCAR-kampioen noemen. Dat niet iedereen fan was van deze rijder werd middels grappen en opmerkingen onderling duidelijk gemaakt. Tekenend voor de sfeer was dat iedereen na de race nog even bleef om na te praten.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie. Graag willen we nog enkele mensen bedanken zonder wiens hulp dit nooit tot een succes was geworden. Allereerst Harry Maessen met al zijn enthousiasme en suggesties, Barry Maessen en Joep Hendriks voor alle hulp en support en natuurlijk Marlie Hebben voor haar inzet en overzicht betreffende de kantine. Verder alle rijders en teams die aanwezig waren. En natuurlijk jullie, de fans, want uiteindelijk is dat waarom we dit alles allemaal doen.

 

Geschreven door: Mark van Lankvelt & Marc Adriaansen

Dit vind je misschien ook leuk...