Euro NASCAR kampioen neemt deel aan NASCAR PEAK Mexico Series finale in Mexico City

Loris Hezemans zal achter het stuur kruipen van de #05 Ford Fusion als beloning voor zijn 2019 NWES titel.

De NASCAR Whelen Euro Series blijft zijn coureurs de beste kansen bieden om in NASCAR te racen over de hele wereld en Loris Hezemans zal zijn prijs voor zijn 2019 Euro NASCAR titel dit weekend in ontvangst nemen in Mexico-Stad. De Nederlander zal deelnemen aan de NASCAR Mexico Series finale, de Gran Premio FedEx, op het prestigieuze Autódromo Hermanos Rodríguez aan het stuur van de #05 Ford Fusion.

“Ik ben zo blij met deze kans en ik wil de NASCAR Whelen Euro Series en NASCAR hiervoor bedanken. Ik kan niet wachten om het weekend te beginnen in de NASCAR PEAK Mexico Series,” vertelde de in Amsterdam geboren 22-jarige die zijn NASCAR Xfinity Series debuut al maakte op Road America op 24 augustus. “Het is geweldig om te racen in NASCAR in zoveel verschillende landen. Ik ben een competitief persoon, dus ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk te leren over de auto, het circuit en de series en vooraan mee te kunnen strijden. Ik denk dat we een goede kans hebben om een goed resultaat binnen te halen en een top-vijf zou fantastisch zijn, dus ik ga echt het maximale uit mezelf halen. Ik wil absoluut plezier maken en alle kampioenschapskandidaten respecteren, maar ik zal ze een goed gevecht geven.”

De Mexicaanse campagne van Hezemans zal ook de tweede etappe van de internationale uitwisseling vertegenwoordigen die de huidige leider in de puntenstand van de Mexico Series, Rubén García Jr., op de NWES grid in Valencia bracht voor de 2019 seizoensopener. García is op dit moment de leider in het NPMS kampioenschap en hij gaat voor zijn derde Mexicaanse titel.

“Het is de taak aan Euro NASCAR om onze rijders de best mogelijke kansen over de hele wereld te bieden en ze te helpen om hun professionele carrière op te bouwen,” vertelt NWES President CEO Jérôme Galpin. “In tien jaar tijd hebben we al meer dan 25 rijders die in NASCAR racen in Noord-Amerika van Late Models tot aan het Cup-niveau! We zijn ontzettend blij om deze race aan Loris aan te bieden en we zullen hard blijven pushen om deze programma’s voor al onze rijders te blijven ontwikkelen om op ieder niveau van NASCAR te racen.”

De actie op het 1,665 kilometerlange Autódromo Hermanos Rodríguez zal beginnen op zaterdag 30 november met twee trainingssessies van ieder 50 minuten, gevolgd door de kwalificatie om 16:30 lokale tijd (23:30 Nederlandse tijd). De race van 120 ronden staat gepland voor zondag 1 december om 13:30 lokale tijd (20:30 Nederlandse tijd) voor een enorme menigte van passievolle Mexicaanse NASCAR fans.

Dit vind je misschien ook leuk...