Loris Hezemans finisht netjes 27e in Xfinity race op Pocono

Loris Hezemans nam gisteren (zondag) deel aan de Pocono Green 225 Recycled by J.P. Mascaro & Sons, de NASCAR Xfinity Series race op Pocono Raceway, achter het stuur van de #90 DGM Racing Chevrolet Camaro met steun van Reaume Brothers Racing. Wederom heeft de Nederlander een belangrijke stap gezet naar zijn NASCAR Cup Series licentie met een prima 27e positie. De eerste helft van de race zag veel neutralisaties, maar Hezemans bleef de gehele race uit de problemen.

Foto credit: Danny Hansen (HMEDIA)

Net als op Phoenix Raceway afgelopen maart was finishen het doel van Hezemans en daarnaast ervaring op doen in zijn eerste race op een 2,5-mijl oval. In het begin ging het puur om de baan leren kennen. Ze noemen Pocono Raceway niet voor niets The Tricky Triangle en daarbij werden er geen trainingen en kwalificaties gehouden voorafgaand aan de race. In de openingsfase kampte Hezemans met onderstuur bij het uitkomen van de bochten, wat verbeterd kon worden door het team gedurende de race tijdens de pit stops. Loris reed op een gegeven moment zelfs eventjes in de top twintig. Op het einde van de race was het nog even tanden bijten, vanwege een mogelijk aanlopende band tegen het bodywork, iets wat uiteindelijk loos alarm was. P27 was een prima eindresultaat.

“Ik ben erg blij met de progressie die ik heb geboekt van Phoenix naar Pocono”, vertelde Hezemans. “Alles begon al natuurlijker aan te voelen en ik denk dat we over een goede auto voor de kortere runs beschikten, waarbij we op een bepaald moment in de race zelfs rond een twintigste positie reden. Ik ben DGM, met steun van Reaume Brothers, erg dankbaar voor hun geweldige steun dit weekend en voor het feit dat ze me een auto hebben gegeven die foutloos reed. Nu is mijn aandacht volledig gericht op ronden drie en vier van de NASCAR Whelen Euro Series op Brands Hatch.”

Hezemans zal aankomend weekend op 3-4 juli racen in EuroNASCAR op Brands Hatch. De Nederlander ligt aan de leiding van het kampioenschap na een dubbele overwinning in de seizoensopeners op Circuit Ricardo Tormo in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk...