Loris Hezemans in actie tijdens Xfinity Series race op Pocono Raceway

Aankomend weekend zal Loris Hezemans zijn traject voor het behalen van de NASCAR Cup Series licentie een vervolg gaan geven met de deelname aan de Xfinity Series race op Pocono Raceway. Dit alles met als doel om volgend jaar van start te mogen gaan in de NASCAR Cup Series.

Hezemans nam deel op de één mijl lange baan van Phoenix Raceway afgelopen maart en zijn oval debuut verliep met succes. NASCAR vereist dat je met goed gevolg op alle oval circuits hebt gereden om een licentie voor de Cup Series te behalen. Pocono Raceway is met twee en een halve mijl een van de grootste oval banen op de kalender. Vandaar dat Hezemans aankomende zondag aan de start zal staan van het circuit dat bekend staat als “The Tricky Triangle”, vanwege de driehoekige vorm met zijn drie bochten.

Op Phoenix kwam Loris uit in de #13 Chevrolet Camaro van MBM Motorsports met steun van Reaume Brothers Racing. Dit keer zal de NASCAR Whelen Euro Series kampioen van 2019, en tevens de huidige EuroNASCAR kampioenschapsleider, achter het stuur kruipen van de #90 Chevrolet Camaro van DGM Racing, wederom met steun van Reaume Brothers. Canadees Mario Gosselin, die zelf meerdere ARCA Series overwinningen op zijn naam heeft staan, is de teambaas van DGM Racing. Loris zal Alex Labbé en Josh Williams als teamgenoten hebben.

“Ik ben ontzettend blij om aan te kondigen dat ik zal deelnemen aan mijn tweede NASCAR Xfinity race van het jaar en tevens mijn eerste op Pocono Raceway”, vertelt de Nederlander. “De eerste prioriteit zal zijn om een cleane race te rijden en te finishen, terwijl ik toch zoveel mogelijk ervaring opdoe. Er zijn geen trainingen of kwalificaties, dus het gaat erom dat we ons zo snel mogelijk aanpassen aan het circuit en aan de auto en hoe die reageert op een snellere oval als Pocono, dit in tegenstelling tot Phoenix. Ik wil mijn sponsors Hezeberg Systems, Eurol, Momo en TimeZone bedanken voor hun steun.”

De Pocono Green 225 Recycled by J.P. Mascaro & Sons zal verreden worden op zondag 27 juni. De groene vlag zal gezwaaid worden rond 18:00 Nederlandse tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...