Loris Hezemans opnieuw in NASCAR Xfinity Series in 2021

De Nederlander maakte zijn NASCAR Xfinity debuut op Road America in 2019 en nu keert Loris Hezemans terug in de series bij het team van Reaume Brothers Racing, waar hij vooralsnog twee races voor zal uitkomen in de No. 13 Chevrolet Camaro. Daarbij zijn Reaume Brothers Racing en MBM Motorsports een samenwerking aangegaan voor meerdere races voor de No. 13 auto.

De 2019 NASCAR Whelen Euro Series kampioen zal deelnemen aan de races op Phoenix Raceway en Charlotte Motor Speedway. Phoenix is een zogeheten ‘dogleg oval’ van een mijl lang en wordt volgend weekend al gehouden op zaterdag 13 maart. De race op de anderhalve mijl baan van Charlotte zal verreden worden op zaterdag 29 mei.

Reaume Brothers Racing begon in 2018 in de NASCAR Camping World Truck Series waar team eigenaar Josh Reaume zelf achter het stuur kroop. In juni 2020 nam men de activiteiten over in de Xfinity Series van de No. 93 van RSS Racing, de tweede auto van het team van Ryan Sieg. In 2021 heeft het team drie eigen auto’s in NASCAR: twee in NCWTS en één in NXS.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om meer races te doen naast Phoenix en Charlotte in NASCAR Xfinity dit jaar. Op deze manier kan Hezemans goedkeuring krijgen om uiteindelijk deel te mogen nemen aan de koningsklasse: de NASCAR Cup Series!

“Ik ben erg blij en kijk er enorm naar uit om op 13 maart voor Reaume Brothers Racing uit te gaan komen in de NASCAR Xfinity Series race op Phoenix Raceway”, vertelt Loris Hezemans. “Mijn eerste prioriteit voor dit raceweekend is om de auto heelhuids naar huis te brengen en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zonder enige training of kwalificatie zal dit geen gemakkelijke uitdaging zijn maar ik ben er helemaal klaar voor. Met de ervaring die ik zal opdoen op Phoenix Raceway hoop ik het hele jaar door vooruitgang te kunnen boeken op de verschillende andere grote ovaal circuits.”

Hezemans maakte op Road America in 2019 al indruk in de Xfinity Series. Toen rijdend voor BJ McLeod Motorsports, moest de Nederlander van achteraan beginnen en werkte zich op naar een veertiende plaats. Hij moest uiteindelijk settelen met plek 22 na een chaotische herstart in de laatste rondes. Loris is de eerste Nederlandse deelnemer in de Xfinity Series. Michael Vergers schreef zich wel in met Ken Schraders team voor twee races in 2002, maar wist zich toen niet te kwalificeren.

De Call 811 Before You Dig 200 presented by Arizona 811 op Phoenix Raceway zal verreden worden op zaterdag 13 maart. De groene vlag zal gezwaaid worden rond 23:30 Nederlandse tijd. Daarbij wordt het ook live uitgezonden op het open kanaal van Ziggo Sport en op Ziggo Sport Racing!

Dit vind je misschien ook leuk...