NASCAR debuut Jeroen Bleekemolen op South Boston Speedway

Heemstedenaar aan de vooravond van NASCAR oval debuut  tijdens de NASCAR Pro Late 100 op South Boston Speedway komende zaterdagavond.

Bijna ieder weekend is hij wel ergens te vinden op een circuit in een raceauto: Jeroen Bleekemolen. De Nederlander, internationaal bekend van het langeafstandraces zoals de 24H van Le Mans en IMSA maakt aankomend weekend een uitstapje naar iets totaal anders: NASCAR! Geen flippers op het stuur, ABS of traction control maar gewoon ouderwets schakelen en remmen.

De coureur is momenteel in Amerika waar hij dit weekend op Virginia International Raceway (VIR) deelneemt aan het Michelin GT Challenge-kampioenschap voor het Mercedes-AMG Team van Riley Motorsports. “We racen hier ieder jaar op VIR met IMSA en hebben het  er al jaren over om met het team  op zaterdagavond een keer te gaan kijken naar de races op South Boston Speedway, het is er alleen nog nooit van gekomen” vertelt Bleekemolen. “Maar de laatste paar jaren hebben we het steeds meer over om mij gewoon mee te laten rijden en dat is dit jaar gelukt. Het Riley Motorsport team heeft een zitje voor me gevonden dus ik sta zaterdagavond aan de start NASCAR Pro Late Model 100”. 

Het klinkt voor velen misschien vreemd in de oren dat iemand, die bijna alles heeft gereden als het maar vier wielen heeft, maar het wordt voor Bleekemolen zijn eerste start in een NASCAR-series. “Ik heb nog nooit in een NASCAR-auto gereden laat staan op een short oval” vertelt Bleekemolen aan Dutch Nascar Fans. “In de endurance racerij heb ik wel op Daytona, Homestead en de Lausitzring gereden maar dat is totaal niet te vergelijken de oval van South Boston Speedway. Het niveau is erg hoog en het gaat er hard aan toe dus het zal wel even wennen worden voor me, maar ik heb er ontzettend veel zin in”.

Toch is NASCAR niet compleet nieuw voor de één van Nederlands bekendste race-families. Sinds dit jaar neemt Team Bleekemolen deel aan de NASCAR Whelen Euro Series. De Europese variant van de beroemde Amerikaanse autosportklasse, waar vader Michael en broer Sebastiaan dit jaar achter het stuur plaatsnemen van de #69 HSU Ford Mustang.

Dan is het een logische vervolgvraag: gaan we Jeroen nu ook nog achter het stuur zien in de EuroNASCAR? “Ik heb geen idee, het zal er misschien best een keer van komen maar dit jaar in ieder geval nog niet. Mijn programma is dit jaar erg vol omdat ik naast IMSA ook nog ga deelnemen aan het World Endurance Championship dus het past gewoon niet in het programma. Ik heb de races vaak online zitten kijken naar m’n vader en m’n broer en het ziet er heel gaaf uit. Het zou leuk zijn om een keer te doen. Ik ben heel enthousiast over de klasse” vervolgt Bleekemolen. “Het zijn gave auto’s, bruut en een geweldig geluid dus we zullen zien”.

De NASCAR Pro Late Model 100 op South Boston Speedway wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 01.00 uur Nederlandse tijd verreden. Of de race ook live is te volgen is op dit moment nog niet bekend. Wanneer dit wel het geval zal zijn zullen wij dit natuurlijk bekendmaken op de Facebook-pagina van Dutch Nascar Fans.

 

Dit vind je misschien ook leuk...