NASCAR maakt kalender voor 2020 bekend

In de namiddag van 26 maart maakte NASCAR de kalender bekend voor de Monster Energy Cup Series voor 2020. Voor het eerst in jaren zijn er grote veranderingen gekomen in de volgorde van de races.

Het seizoen begint traditiegetrouw met The Clash, de Duels – de kwalificatieraces voor de 500 – en de Daytona 500 in februari. Vervolgens zullen de deelnemers meteen naar het westen gaan voor de West Coast Swing, bestaande uit Las Vegas, Auto Club Speedway en ISM Raceway. Daarna wordt de race op Atlanta Motor Speedway gehouden. Atlanta is naar midden maart verschoven om de kans op beter weer te vergroten. Op 22 maart zal er op Homestead-Miami Speedway geracet worden. De 1.5-mijl lange baan in Florida zal dus niet meer het seizoen afsluiten volgend jaar.

Na Homestead zal de Cup Series gaan naar Texas en Bristol, voordat de rijders een weekje vrij hebben. Richmond en Talladega nemen de laatste twee weekenden van april in beslag. De maand mei begint met een race op Dover. Op zaterdag de negende van die maand wordt een nachtrace op Martinsville gehouden en deze race is dus verplaatst van maart naar mei. NASCAR heeft geluisterd naar de fans die al jaren vragen om een race op de ‘Paperclip’ onder de lichten.

Op 16 mei zal de All-Star Race op Charlotte Motor Speedway worden gehouden en teams blijven vervolgens in North Carolina voor de 600-mijl race een week later. Kansas Speedway sluit de maand mei af.

Juni begint met Michigan, de road course van Sonoma Raceway en daarna Chicagoland. In het laatste weekend van juni zal de doubleheader op Pocono Raceway in Pennsylvania plaatsvinden. Één race zal worden gehouden op zaterdag en één op zondag. Over het format van dat weekend is nog weinig bekend. Het is voor het eerst in de moderne geschiedenis van de Cup Series dat een doubleheader weekend wordt gehouden.

De Brickyard 400 op Indianapolis neemt de Fourth of July (Independence Day) weekend race over van Daytona. Kentucky en New Hampshire zijn daarna aan de beurt, voordat er een pauze is van twee weken vanwege de Olympische Spelen in Tokyo. Op 9 augustus is de Cup Series weer in Michigan, voordat de deelnemers naar Watkins Glen gaan voor de tweede road course race van het seizoen. Daarna gaan ze naar Dover. In het laatste weekend van die maand zal Daytona International Speedway het reguliere seizoen afsluiten.

Op 6 september beginnen de Playoffs op Darlington Raceway, waarin we wederom throwback paint schemes zullen zien. Richmond en Bristol zijn de twee andere races van de Round of 16. De Round of 12 bestaat uit Las Vegas, Talladega en de Charlotte Roval en de Round of 8 bestaat uit Kansas, Texas en Martinsville.

Op 8 november 2020 wordt het kampioenschap bepaald; niet in Miami, maar op ISM Raceway in de buurt van Phoenix in Arizona. De baan van iets langer dan één mijl onderging verbouwingen die zo’n $178.000.000 kostten, die net op tijd af waren voor de race in november 2018. Het zal voor het eerst sinds 2001 zijn dat Homestead-Miami Speedway niet de seizoensafsluiter is.

De kalenders voor de Xfinity Series en de Gander Outdoors Truck Series zullen waarschijnlijk over een paar weken bekend worden gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...