NWES kondigt datumverschuiving aan voor evenementen in Valencia en Vallelunga

De NASCAR GP Spanje verhuist naar mei en de NASCAR GP Italië naar de herfst van 2021

Met het oog op de voortdurende beperkingen die in Europa gelden om de verspreiding van de COVID-19 pandemie tegen te gaan, hebben de NASCAR Whelen Euro Series organisatie en haar circuitpartners vandaag aangekondigd dat de seizoensopener van 2021 in Valencia, Spanje, zal worden uitgesteld naar 14-16 mei.

De NASCAR GP Italië, aanvankelijk gepland voor 14-16 mei, verschuift naar de herfst van 2021. De nieuwe datum van het American Festival Of Rome in Vallelunga zal te zijner tijd worden bevestigd.

Het besluit is bedoeld om de evenementen in de beste en veiligst mogelijke omstandigheden te kunnen laten plaatsvinden, met de hoop de fans weer op het circuit te kunnen verwelkomen om te genieten van de start van het EuroNASCAR-seizoen.

“We houden de situatie in Europa voortdurend in de gaten en zijn volledig betrokken om de beste beslissingen te nemen voor onze fans, partners, teams en rijders,” aldus NWES President CEO Jerome Galpin “We hopen allemaal dat de situatie de komende maanden beter wordt en denken dat het verschuiven van de EuroNASCAR seizoensopener enkele weken later ons in staat kan stellen om fans op de circuits te verwelkomen en alle betrokkenen een geweldige Amerikaanse show aan te bieden in de pure traditie van de NASCAR Whelen Euro Series. We kijken ernaar uit om jullie binnenkort te zien, Pure Racing fans!”

De overige evenementen van het seizoen gaan door zoals eerder aangekondigd.

 

Aangepaste kalender NASCAR Whelen Euro Series 2021:

 14-16 mei  NASCAR GP Spanje  Circuit Ricardo Tormo
 18-20 juni  NASCAR GP Tsjechië  Autodrom Most
 02-04 juli  NASCAR GP Engeland  Brands Hatch
 16-18 juli  NASCAR GP Duitsland  Hockenheimring
 17-19 september  NASCAR GP Kroatië  Automotodrom Grobnik
 08-10 oktober  NASCAR GP België  Circuit Zolder
 TBA  NASCAR GP Italië  Autodromo di Vallelunga

 

Origineel artikel door A. Wiegold & G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Dit vind je misschien ook leuk...