Probleemloos oval debuut in Xfinity voor Loris Hezemans

Foto credit: Sean Gardner

Loris Hezemans heeft een belangrijke stap gemaakt op weg naar het behalen van een licentie voor de NASCAR Cup Series door te finishen in zijn eerste Xfinity Series race op een oval. Er werden geen vrije trainingen en kwalificaties verreden, vanwege de pandemie en omdat NASCAR kosten wil besparen voor de teams, zodat ze geen back-up auto’s hoeven mee te nemen, dus het was geen makkelijke klus. Hezemans’ eerste rondjes in de No. 13 Hezeberg Systems Chevrolet Camaro van MBM Motorsports en Reaume Brothers Racing waren dus in de race zelf!

Om die reden kon aan de afstelling van de auto weinig gedaan worden voor de start van de race. De Nederlander had aan het begin veel last van onderstuur, maar dat kon verbeterd worden door aanpassingen te maken aan de auto tijdens pit stops. Uiteindelijk wist Hezemans negen posities goed te maken om zo als 31e over de streep te komen. Het doel was om te finishen en dat is gelukt.

De volgende Xfinity Series race die Loris zal doen, is de Alsco Uniforms 300 op Charlotte Motor Speedway op 29 mei. Het zal de eerste race op een 1.5-mijl baan worden voor hem en dat is dus de volgende stap naar het behalen van die Cup Series licentie.

“Het belangrijkste doel van de race is gelukt en dat is de race finishen zonder problemen”, vertelde Loris Hezemans. “Helaas hadden we direct vanaf de start veel last van onderstuur wat we tijdens pit stops geprobeerd hebben aan te passen, maar elke keer voelde de auto hetzelfde net of als er iets vast zat en ervoor zorgde dat we steeds meer onderstuur kregen. Vanaf dat punt was het gewoon zorgen dat ik finishte, want elke keer dat ik probeerde te pushen, werd het onderstuur steeds erger. Erg jammer, want ik denk dat wanneer we dat probleem onder controle hadden kunnen krijgen, een top 25 klassering zeker mogelijk was geweest. Ik kijk uit naar de volgende race in mei op de oval van Charlotte en wil met name mijn sponsoren Hezeberg Systems en Timezone bedanken voor hun steun.”

Dit vind je misschien ook leuk...