Solide eerste dag op Road America voor Loris Hezemans

Op de vrijdag werden de twee vrije trainingen verreden op het in Wisconsin-gelegen circuit. Het was Christopher Bell die in beide sessies het snelste was en uiteindelijk een tijd van 2:14.235 zou neerzetten.

Op een spinnetje voor Dexter Bean in Canada Corner na, verliep First Practice voor de meeste rijders probleemloos. Een groot deel van de teams konden goed hun draai vinden om een basis te leggen en te werken aan de setup, voordat de tweede sessie zou beginnen.

In Final Practice werden meer risico’s genomen, waardoor de sessie vaak geneutraliseerd moest worden. Brandon Jones crashte hard bij het uitkomen van de Kink en zal de back-up No. 19 Toyota Camry gebruiken en dus vanaf de laatste plek vertrekken op zaterdag. Preston Pardus viel stil met mechanische problemen en later zou Josh Williams tot stilstand komen, omdat hij waarschijnlijk geen benzine meer in de tank had.

Loris Hezemans maakte een leerzame eerste dag als Xfinity Series-rijder mee. Door de vrije trainingen heen werden zijn rondetijden snel beter. In de eerste sessie werd de Nederlander 26e met een tijd van 2:20.718. De tweede sessie was een uitdagende, omdat de rode vlaggen vaak getoond moesten worden. Daarnaast had de No. 99 Camaro ook eventjes een olielek. Loris verbeterde wel met een volle seconde en zou de dag eindigen als 23e met een tijd van 2:19.649.

Hezemans heeft ook veel ervaring op kunnen doen op de vrijdag in zijn BJ McLeod Motorsports Chevrolet. Chase Briscoe legde de meeste kilometers af in de trainingen, maar daarachter waren het Michael Annett, Justin Haley, Noah Gragson en Hezemans zelf die allemaal rond de 24 ronden wisten te rijden.

“Het is een mega opportunity en ben heel tevreden met de mogelijkheid om hier te gaan rijden. Dit is een heel andere auto dan bij Euro NASCAR, natuurlijk veel zwaarder, dus het is echt wennen aan het gewicht en aan de remmen. Voor hier vinden ze dat ze heel goed remmen; voor ons is het alsof het niet remt, dus het is heel iets anders. Ik denk dat we in de laatste sessie eigenlijk beter hadden kunnen zijn. We hadden wat pech en er was een klein beetje een probleem met een olielekkage. We hadden wat pech, toen we op betere banden naar buiten gingen. We hebben uiteindelijk vijf ronden gedaan en er was de hele tijd caution, caution, caution, dus we hebben geen tijd kunnen zetten. Tegen de tijd dat we weer naar buiten gingen, waren de banden al oud. Hier gaan de banden heel hard af. Maar het is een heel mooie mogelijkheid. Ik kijk uit naar morgen. Hopelijk kunnen we in de top twintig kwalificeren en dan van de race uit hopelijk nog iets naar voren. We gaan wel zien”, vertelt Hezemans.

“Het is een heel mooi circuit. Het leuke is het heeft elevation changes, dus echt veel verschillende niveaus. Daar moet je ook mee opletten, zeker met het remmen. Een goede combinatie van snelle, langzamere bochten, meer technische gedeeltes, snelle gedeeltes. Er zit eigenlijk van alles in, dus ik vind het een heel leuk circuit”, legt Hezemans uit over Road America.

De kwalificatie is op zaterdag om 17:40 Nederlandse tijd en later dezelfde dag is de CTech Manufacturing 180 Xfinity Series race om 21:00. Driver introductions beginnen een half uur voor de race.

Dit vind je misschien ook leuk...