Over ons

3 april 2016: Tijdens de race “STP 500” op Martinsville Speedway zat Ton live naar de race te kijken en vroeg zich af of er een online verzamelpunt was voor echte NASCAR fans.
Hij stuurde een tweet naar presentator Rick Winkelman en tijdens deze LIVE uitzending zei Rick dat deze er nog niet was, maar “daagde” gelijk Ton uit om er: “Anders gewoon zelf eentje te beginnen!”.
De uitdaging werd aangenomen en een week later was Dutch Nascar Fans, afgekort DNF, geboren.
Deze afkorting was eerst een woordgrap, maar is dermate blijven plakken omdat iedere echte Fan weet wat dit betekend!

Rick vond dit alles zo geweldig, dat hij vanaf dat moment tijdens elke live uitzending kijkers opriep om allemaal deel uit te gaan maken van deze groep “DNF’ers”!
Onder het motto “Van Fans, Voor Fans en Door Fans” is Dutch Nascar Fans inmiddels uitgegroeid tot ruim 2000 geregistreerde leden blijft maar groeien!

Ook “Het bestuur” is ondertussen uitgegroeid tot negen beheerders die geheel vrijwillig en op eigen kosten zich keihard inzetten voor al deze leden.
Onze doelstelling voor de leden is daarom tegenwoordig om buiten de online activiteiten ook offline, in de echte wereld en op de circuits, meer voor onze leden te betekenen!
Een goed voorbeeld hiervan is de allereerste Dutch Nascar Fansday die op 18 november 2018 is gehouden op Raceway Venray met medewerking van vele coureurs, race teams met hun auto’s samen met die van leden.
Deze FansDay werd afgesloten met de seizoens-afsluiter op Homestead geprojecteerd op een groot scherm, waar iedereen onder het genot van een hapje en een drankje samen naar gekeken hebben en waar de poorten van het circuit dus laat gesloten werden!

Wie zijn de stelletje idioten achter deze groep

Ton – Oprichter

Een racefan in hart en nieren. Begonnen met Formule 1, maar na vele omzwevingen bij verschillende klasses en over vele circuits, waaronder zelfs pitswerk in de BelCar 1999, uiteindelijk uitgekomen bij Nascar, wat hij samen met Endurance racing pas “Echt Racen” vind.

 

 

  Vincent (van Andel) – (Vooral) online te vinden

Ik kijk zo’n beetje elke autosport op 4 wielen. Mijn weekenden zijn helemaal vol met autosport, autosport & nog eens autosport. Daarnaast wil ik zo snel mogelijk mijn rijbewijs gaan halen zodat ik eens op het circuit autosport kan meemaken.

 

 

  Mark (Jansen)

Ik ben de benjamin van het hele stel hier. Toen ik 4 jaar oud was ben ik voor het eerst besmet met het ovalracing. Vanaf toen in Nederland allerlei banen bezocht en op dit moment ook op Ter Apel official en op de andere banen in Nederland zet ik mij ook in voor de autosport. Sinds 2013 ook volledig gefocust op de Amerikaanse ovalracing, namelijk NASCAR. Ik probeer dan ook op de verschillende banen in Nederland mijn enthousiasme over NASCAR over te dragen aan andere raceliefhebbers!

Jorg – Designer   Peter   Vincent (Bruins) – Vroeger bekend onder Caution Clock
Mark (van Lankvelt) – Marketing/Sponsoring

Ben 7 jaar geleden besmet geraakt met het NASCAR-virus en sindsdien binnen de sport een ruim netwerk opgebouwd in zowel Europa als Amerika. Via dit netwerk probeer ik de Nederlandse NASCAR-fan zo dicht mogelijk bij deze prachtige sport te brengen door o.a. reportages van de raceweekenden van de Euro Series en de organisatie van de Dutch Nascar Fans Fanday.

  Paul – Barman

Ooit begonnen met de motorsport , vele jaren de TT in Assen bezocht. Daarna zelfs nog een paar jaar in een zijspanrace team gewerkt ( Europees niveau). Ook fan geweest van de F1 maar sinds een paar jaar de NASCAR ontdekt en daar mijn hart verloren mede dankzij deze groep. Ik hou heel erg veel van gezelligheid dus daarom ben ik met de races vaak aanwezig in ons DNF Café .

  Marc – Marketing/Sponsoring 

Sinds de opkomst van Jeff Gordon ben ik al verslingerd aan NASCAR en kan enorm genieten van anderen die net zo gek zijn van deze pure vorm van autosport. Via deze groep Dutch Nascar Fans probeer ik dan ook om nog meer fans te laten genieten van de (Euro) NASCAR.