Alon Day maakt overstap naar PK Carsport, Monster Energy nieuwe persoonlijke sponsor

De tweevoudig kampioen gaat op voor zijn derde NWES titel in de #24 Chevrolet Camaro.

Het 2020 NASCAR Whelen Euro Series seizoen zal een belangrijk sleutelmoment in Alon Day’s carrière worden. De tweevoudig EuroNASCAR kampioen zal, met ondersteuning van Monster Energy als nieuwe persoonlijke sponsor, op jacht gaan naar zijn derde Europese NASCAR titel achter het stuur van de #24 Chevrolet Camaro van PK Carsport.

Day mag zich nu al één van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van EuroNASCAR noemen. Twee NWES-titels, 20 overwinningen, tien pole posities en 33 podiumplaatsen in vijf seizoenen in het EuroNASCAR PRO-kampioenschap met CAAL Racing staan er op zijn erelijst momenteel. De 27-jarige, afkomstig uit Ashdod, Israël, was daarnaast ook de eerste NASCAR Next-graduate komend van buiten Noord-Amerika en de eerste NWES-coureur die deelnam in de NASCAR Cup Series in 2017.

“Ik ben zo blij met deze nieuwe uitdaging! Met CAAL hebben we zoveel gewonnen en we waren zo hecht met elkaar dat ik ze als mijn familie beschouw. Maar nu breekt er een nieuwe hoofdzaak aan in mijn carrière, een nieuwe uitdaging die nieuwe energie met zich mee brengt om voor een derde titel te gaan. En dat met een geweldig team als PK Carsport”, zei Alon Day, wiens #24 Chevrolet Camaro ook voorzien zal zijn van Monster Energy-kleuren. “Een Monster Energy-atleet zijn, is een droom die uitkomt. Elke sporter zou graag gesponsord willen worden door Monster Energy en het feit dat ze voor mij kiezen, is gewoon fantastisch en een mijlpaal in mijn carrière. Ik wil ze trots maken en zoveel mogelijk races winnen. Ik wil van een ander niveau zijn.”

Het seizoen 2020, dat op 25-26 april van start zal gaan in het Spaanse Valencia, zal een nieuw tijdperk inluiden in de NASCAR-carrière van de Israëliër. Rijdend voor het Belgische team dat eigendom is van Anthony Kumpen – één van zijn grootste rivalen in het verleden, een tweevoudig NWES-kampioen en zelf voormalig Monster Energy-atleet – zal een nieuwe uitdaging zijn voor Alon, maar hem ook nog meer motivatie geven.

“Ik heb geen twijfels en verwacht vanaf het begin mee te kunnen strijden vooraan in het veld in Valencia. Natuurlijk zal ik in het begin moeten wennen aan alles, maar we weten allemaal dat PK Carsport één van de beste teams is, zo niet het beste team in EuroNASCAR. Ik weet dat, omdat we lange tijd tegen elkaar hebben gevochten op de baan. Maar wanneer twee tegenstanders met dezelfde passie voor winnen samenkomen, een sterker denkbare combinatie is er toch niet. En dit laat ook zien hoe mooi deze sport is”, vervolgde Day. “We gaan samen met Anthony, het team en mijn teamgenoten hard aan het werk en ik zal alles geven in de auto, in de simulator en in de sportschool. Ik zal mijn uiterste best doen om geschiedenis te schrijven, voor mezelf, voor de PK Carsport Chevy met het nummer 24 en voor Monster Energy.”

Met twee EuroNASCAR PRO titels – beide met Anthony Kumpen aan het stuur van de #24 Chevy – en twee EuroNASCAR 2 titels met Maxime Dumarey en Stienes Longin, heeft PK Carsport van het begin altijd meegestreden voor de titels in de NASCAR Whelen Euro Series, toen het Belgische team debuteerde in 2014 met een pole positie in Valencia.

“We zijn erg blij om Alon bij ons te hebben. Hij is zo’n gedreven rijder! Ik ben in het verleden zelf een Monster Energy-atleet geweest en nu is Alon de tweede die de steun van Monster Energy krijgt en dat is een grote eer. Monster is echt een cool merk en ze doen veel voor de sport”, vertelde Kumpen. “Ik ben erg blij dat Monster ons bij elkaar heeft gebracht en ik kijk uit naar weer een geweldig seizoen. De NASCAR Whelen Euro Series blijft in snel tempo groeien en dat is één van de redenen waarom veel grote sponsors deelnemen in het kampioenschap met toprijders en -teams. Ik kan niet wachten voor het seizoen begint!”

Het NASCAR Whelen Euro Series seizoen gaat van start op 25-26 april in het Spaanse Valencia en zal zeven verschillende Europese circuits aan doen waaronder Raceway Venray op 11-12 juli en Circuit Zolder in België op 3-4 oktober.

Dit vind je misschien ook leuk...