Braxx Racing met sterke line-up op jacht naar succes in de EuroNASCAR Esports Series

Belgisch team verschijnt met maar liefst 4 coureurs aan de start van het Esports kampioenschap van EuroNASCAR

Morgen zal de EuroNASCAR Esports Series van start gaan met hun eerste race op het Road course van Daytona International Speedway. In aanloop naar het eerste evenement stelt Dutch Nascar Fans de teams van de Lage Landen voor met vandaag het Belgische team uit Reet: Braxx Racing.

Met een inschrijving van maar liefst 60+ coureurs voor de Esports Series beloofd de openingsrace een waar spektakel te gaan worden. Hiervan zijn maar liefst 4 coureurs die onder de vlag van het iconische raceteam van Braxx Racing zullen uit gaan komen. De line-up van het team, dat dit jaar met twee auto’s fulltime aan de start zal staan van het NWES-kampioenschap, bestaat uit talent, ervaren rijders en zelfs een monteur van het team.

Achter het stuur van de #90 Chevrolet Camaro zal Scott Jeffs plaatsnemen. Voor de 22-jarige Brit, die dit jaar ook full-time voor Braxx Racing zal gaan uitkomen in de NWES, is het digitaal racen nog nieuw. In de afgelopen weken naam hij al diverse malen deel aan online races om zich goed voor te bereiden. “Natuurlijk is het jammer dat we momenteel niet kunnen racen. Daarom is de Eseries een geweldige manier om weer plezier te hebben samen met de andere coureurs in een relatief competitieve omgeving” vertelt Jeffs. “Tevens biedt het ook een vorm van entertainment voor de fans waar ze hun favoriete coureurs in de virtuele wereld kunnen ondersteunen. Ik denk echter wel dat het belangrijk is om te onthouden dat dit slechts een vervanging is en dat de prestaties van een coureur op iRacing hun capaciteiten niet weergeven in een echte auto, daarom moeten we onthouden dat dit gewoon voor de lol zou moeten zijn, maar mag de beste sim-racer winnen”!

Naam: Scott Jeffs
Nationaliteit: Brits
Leeftijd: 22
Auto: #90 Chevrolet Camaro
Persoonlijke: MJ Tec  en Braxx Racing
sponsoren

In de tweede auto van Braxx Racing vinden we nieuwkomer bij het team Sven van Laere. Ook de 46-jarige Belg zal dit jaar gaan uitkomen in de NWES voor het Belgische team en samen met Marc Goossens een auto delen. Van Laere, ondernemer en CEO van het bedrijf Anecars zal in zijn #91 Chevrolet Camaro, die voorzien is van de kleuren en sponsoring van zijn bedrijf, gaan deelnemen aan de virtuele uitdaging die de Esports Series biedt. “Het is mooi dat we in deze tijd, waarbij we helaas niet het circuit op kunnen gaan, er toch racen mogelijk wordt gemaakt met de EuroNASCAR Esports Series”.

Naam: Sven van Laere
Nationaliteit: Belgisch
Leeftijd: 46
Auto: #91 Chevrolet Camaro
Persoonlijke: Anecars
sponsor

De derde coureur die voor het team zal deelnemen is wel een heel bijzonder verhaal. Normaal gesproken is Bryan Crauwels de monteur van de #78 Ford Mustang maar voor de Esports Series kruipt hij zelf achter het stuur. En de concurrentie is gewaarschuwd voor deze 20-jarige Belg. Tijdens de online races de voorbije weken scoorde hij hoge ogen met zijn optredens. “Ik vind de Esports Series een prachtig idee van EuroNASCAR, vooral in deze tijd dat we helaas aan huis gebonden zijn. Ik kijk echt uit naar de start van het virtuele seizoen om het op te gaan nemen tegen de overige coureurs en te laten zien uit wat voor racehout ik gesneden ben”.

Naam: Bryan Crauwels
Nationaliteit: Belgisch
Leeftijd: 20
Auto: #378 Ford Mustang
Persoonlijke: Ivar en Braxx Racing
sponsoren

 

 

 

En last but not least, zoals ze het in Engeland zeggen, is een bekende binnen het team van Braxx Racing: Alex Sedgwick. De 21-jarige Brit kwam in 2018 al een volledig seizoen uit in de NWES uit voor Braxx Racing. Sedgwick zal achter het stuur kruipen van de #78 Ford Mustang die de kleuren van herkenbare kleuren van Braxx Performance zal dragen. “Ik kijk er echt naar uit om aan de start te staan van het EuroNASCAR Eseries-kampioenschap. Het is prachtig dat ze ons de mogelijkheid bieden om in deze tijd competitief en scherp te blijven”. Voor de Brit zullen het drukke tijden zijn de aankomende periode. Naast de Esports Series is hij ook druk met zijn eigen Iracing-competitie.

Naam: Alex Sedgwick
Nationaliteit: Brits
Leeftijd: 21
Auto: #78 Ford Mustang
Persoonlijke: Braxx Performance
sponsoren      Vertex Sports Management

Het eerste evenement van de EuroNASCAR Esports Series zal plaats vinden op dinsdag 21 april 2020 om 20:00 uur en is live te zien op het de Facebookpagina van Dutch Nascar Fans LIVE of het YouTube kanaal van EuroNASCAR.

Dit vind je misschien ook leuk...