Braxx Racing voegt tweede auto toe aan hun NASCAR Whelen Euro Series line-up

Marc Goossens toch in actie in het NASCAR Whelen Euro Series Kampioenschap 2019 – Jerry de Weerdt gaat voor zijn vierde Legend Cup Throphy in 2019.

Braxx Racing, het Belgische team uit Reet, maakte vanochtend bekend dat het toch met een tweede auto aan de start zal verschijnen in Valencia aankomend weekend. Begin januari maakte het team al bekend dat hun #90 Chevrolet Camaro in 2019 met een volledige Engelse line-up aan de start zal verschijnen van het NASCAR Whelen Euro Series Kampioenschap. Vandaag voegde men daar hun #78 Ford Mustang  aan toe met een volledige Belgische rijdersbezetting: Marc Goossens en Jerry de Weerdt.

Voor Goossens zal het zijn derde jaar gaan worden dat hij aan de start zal verschijnen van het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap. In 2016 en 2017 nam hij , in tegenstelling tot afgelopen seizoen, geen heel seizoen deel in verband met andere verplichtingen. Toch lukte het hem al om in de afgelopen drie seizoenen 10 podiums en 1 overwinning te scoren.

“Ik ben erg blij dat ik in 2019 ook weer aan de start zal verschijnen van de Series” vertelt Goosens. “De deal met Braxx Racing voor 2019 is een logisch gevolg op wat we de voorbije jaren op poten gezet hebben. De intentie is dan ook om het hele seizoen te betwisten maar enkele partnerships moeten nog vervolledigd worden”.

“Braxx Racing is al jaren“my family away from my family” en wij hebben sinds enkele jaren een zeer aangename samenwerking vervolgt Goossens. Een groot compliment gaat dan ook uit naar de monteurs, die de wagen voor Jerry en mij  hebben moeten opbouwen in zo’n korte tijdspanne omdat de deal zo laat pas is rond gekomen.  Ik hoop dat ik hun dan ook snel kan belonen met een mooi resultaat” voegt ‘The Goose’ eraan toe. “Tot slot wil ik ook nog een bijzonder woord van dank uitspreken aan al mijn partners, zowel voor als achter de schermen, en ik hoop dat we in dit enorm competitieve jaar samen kunnen uitblinken”!

Elite 2 

In de Elite 2 zal, evenals de voorbije jaren, Jerry de Weerdt plaats nemen achter het stuur van de #78 Ford Mustang van Braxx Racing. Voor hem zal het zijn vijfde volledige seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series gaan worden en gaat hij op om voor zijn vierde Legend Cup Throphy.

“Ik ben verheugd om aanstaande zaterdag weer op de grid te staan voor de seizoensopener op het circuit Ricardo Tormo in Valencia” zegt De Weerdt. “Het was altijd de bedoeling om nog in de NASCAR Whelen Euro Series aan de start te komen. Het hing enkel van de sponsors af of het zou lukken, en dat hebben we nu voor mekaar”.

“Ik heb vernomen dat er een paar snelle coureurs zijn bijgekomen in de Elite 2 dit jaar dus de lat ligt weer een beetje hoger. Desalniettemin zal ik er alles aan doen, samen met het gehele team van Braxx Racing, om mijn titel te prolongeren dit jaar”. 

“Ook ik wil graag mijn sponsors van het eerste uur, Frankische Rohrwerke en Begetube, bedanken voor de steun. En uiteraard ook onze jongens van Braxx Performance, die er altijd weer in slagen een snelle wagen op de baan te brengen!”

Nieuw package voor 2019

In 2019 staan de NASCAR-teams voor een aantal nieuwe uitdagingen. Zo is er een onder andere een nieuwe bandenleverancier voor de series en kunnen de teams gebruik maken van nieuwe, regelbare schokdempers. “Ook dit jaar zal Braxx Racing weer gebruik gaan maken van de technische kennis van de Amerikaan Bill Riley, teameigenaar van  Riley Motorsports  en onder andere bekend van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship” geeft Goossens aan.

“Het programma van Bill in de States is dit jaar wat intensiever met als gevolg een aantal data die “clashen”. Daarom zal hij er zeker niet altijd bij zijn maar hij ondersteunt ons programma sowieso vanuit Amerika en wanneer mogelijk zal hij aanwezig zijn bij de races komend seizoen ” zegt De Weerdt tot slot.

Het openingsweekend van de NASCAR Whelen Euro Series vindt aankomende weekend, 13 en 14 april 2019, plaats op circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia.

Dit vind je misschien ook leuk...