Brits toerwagen coureur Daniel Rowbottom laatste toevoeging aan line-up Hendriks Motorsport in NWES

Met de seizoensopening van het NASCAR Whelen Euro Series op het punt van beginnen aankomend weekend in het Italiaanse Vallelunga is Daniel Rowbottom de laatste toevoeging aan het team van Hendriks Motorsport. De Brits toerwagen coureur zal in de #7 Ford Mustang van het Nederlandse team gaan uitkomen in het EuroNASCAR PRO kampioenschap.

De 31-jarige Brits, afkomstig van de BTCC, zal zijn NASCAR-debuut gaan maken in de NASCAR GP van Italië en de #7 Ford Mustang delen met NWES-veteraan Martin Doubek. Rowbottom is een meervoudig kartkampioen, voormalig Radical World Cup Winner en de 2019 Top Rookie in de BTCC. De geboren Worcester staat te popelen om het seizoen in de EuroNASCAR PRO divisie te beginnen met het kampioenschapteam van afgelopen jaar: Hendriks Motorsport uit Maasbree.

“In verband met de wereldwijde COVID-pandemie heb ik, in samenspraak met mijn partners Cataclean en Holey Performance, besloten om ons terug te trekken uit BTCC als gevolg van de financiële situatie. “Onze partner in Noord-Amerika, Holley Performance, wilde dat toch we ons motorsportprogramma voor 2020 voortzetten omdat dit hen helpt met de retail van Cataclean in de VS. EuroNASCAR was de voor de hand liggende keuze en tevens heeft de race-klasse nauwe banden met de VS. Het geeft ons een geweldig platform om samen te werken met Holley. Ik kijk uit naar de uitdaging in de voor mij nieuwe race-klasse en ik weet zeker dat het heel leuk gaat worden!”

De NASCAR GP Italië wordt o.a. live uitgezonden onze Facebook-pagina Dutch Nascar Fans LIVE. Het is de eerste keer dat de NASCAR Whelen Euro Series het circuit in de buurt van Rome, Italië, bezoekt.

Photo credit: Bart Dehaese

Dit vind je misschien ook leuk...