Dauenhauer en Ercoli winnaars na enerverende zondag in Kroatië

Foto credit: Stephane Azemard

Ondanks dat er veel regen was verwacht voor zondag, bleef het vandaag toch droog boven Automotodrom Grobnik. Tobias Dauenhauer won de EuroNASCAR 2-divisie race in een 1-2-resultaat voor Hendriks Motorsport. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) ging er met de overwinning vandoor in de PRO-divisie na een zenuwslopende strijd die voor Jacques Villeneuve (Academy Motorsport) in tranen eindigde. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) werd tweede na een inhaalrace.

Dauenhauer mocht Race 2 van de EuroNASCAR 2-divisie van pole positie aanvangen. Hij had een goede start en teamgenoot Martin Doubek sloot achter hem aan. Simon Pilate (DF1 Racing) passeerde Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport) om de derde plek af te pakken. Het gevecht tussen de Belg en de Cyprioot zorgde ervoor dat de Ford Mustangs van Hendriks Motorsport weg konden rijden. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) schoof op van de negende naar de zesde plek in een prima openingsfase.

Niemand kon tippen aan de snelheid van Dauenhauer. Hij won relatief gemakkelijk voor de vierde keer dit seizoen. Doubek en Pilate maakten het podium af voor Tziortzis en Justin Kunz (DF1 Racing). De Groot verloor twee plekken aan Leevi Lintukanto (Iceboys – DF1 Racing) en Naveh Talor (Not Only Motorsport) om als achtste over de streep te komen en de debutant won wederom de Legend Trophy. Miguel Gomes (Marko Stipp Motorsport) duwde Paolo Valeri (Vict Motorsport) in de laatste ronde nog uit de race, terwijl ze vochten om P18.

Voor de zesde keer in de PRO-divisie dit seizoen begon Hezemans vanaf pole positie. Dit keer hield de Nederlander vast aan de leidende positie bij de start voor Ercoli, Alon Day (CAAL Racing), Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport) en Jacques Villeneuve (Academy Motorsport). In ronde twee verloor Hezemans echter wel P1 aan Ercoli. Ook zag hij Day aan zich voorbijgaan. De balans leek niet goed te zijn in de No. 7 Ford en hij gleed zelfs de grindbak in. Hij viel terug naar P8. Giorgio Maggi’s weekend ging van kwaad naar erger, toen de Zwitser uitviel met schade linksvoor.

Hezemans haalde Marc Goossens (DF1 Racing) en Francesco Sini (Solaris Motorsport) in om weer op de zesde plek terecht te komen. Villeneuve worstelde zich langs Day voor de tweede positie en Day viel terug achter Lucas Lasserre (Speedhouse), Ghirelli en Hezemans. In de slotfase was het een fel gevecht tussen Ercoli, Villeneuve, Lasserre, Ghirelli, Hezemans en Day om de overwinning.

Ercoli wist iedereen achter zich te houden op weg naar zijn eerste zege van 2021. Lasserre crashte tegen Villeneuve met nog een ronde te gaan. De Fransman kreeg een straf en de Canadees viel uit. Ghirelli kwam als tweede over de streep, maar hij had op zijn beurt contact gemaakt met Lasserre. Hezemans kreeg daardoor P2 in handen na een knappe comeback. Day maakte het podium compleet.

Ghirelli en Sini werden vierde en vijfde, respectievelijk. Goossens, Nicolò Rocca (DF1 Racing), Romain Iannetta (Marko Stipp Motorsport) finishten voor Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) die als negende werd geklasseerd na zes posities te hebben goedgemaakt, voor Ulysse Delsaux (RDV Compétition). Hezemans heeft 25 punten voorsprong op Ghirelli in de PRO-divisie, terwijl het gat tussen Dauenhauer en Doubek in de EuroNASCAR 2-divisie nog iets groter is met 33 punten.

De NASCAR Whelen Euro Series verhuist volgende maand naar Circuit Zolder voor de NASCAR GP Belgium op 9 en 10 oktober.

Tobias Dauenhauer

“Gisteren was een moeilijke dag voor ons. We kregen helaas een drive-through penalty, omdat we een technisch probleem hadden met een van de achterwielen. We moesten deze verwisselen op de grid en daarom kregen we een drive-through penalty. Slechts P6 gisteren, maar vandaag verliep alles perfect, de auto was prima en het lukte om van start tot finish aan de leiding te blijven. Mijn dank gaat uit naar het team met de focus die we op vandaag legden. Alles ging perfect. Geweldig!”

Dit vind je misschien ook leuk...