Day en Deodhar winnen EuroNASCAR races op zaterdag op Brands Hatch

Foto credit: Stephane Azemard

De derde en vierde rondes van de NASCAR Whelen Euro Series worden verreden op het Indy-circuit van Brands Hatch. Alon Day pakte de 25e overwinning van zijn EuroNASCAR PRO-carrière. Advait Deodhar maakte de dubbel voor CAAL Racing af door zijn allereerste race te winnen in EuroNASCAR 2. Er waren sterke resultaten voor Nederlanders Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) en Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen).

Day pakte pole positie voor Race 1 in de EuroNASCAR PRO-divisie. De Israëliër deelde de voorste rij met Hezemans voor Nicolò Rocca (DF1 Racing) en Bleekemolen die vanaf de tweede rij de race zouden aanvangen. In de openingsronden bleef de top drie hetzelfde en Bleekemolen verloor een plekje aan Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport). Wetende hoe moeilijk het is om in te halen op Brands Hatch Indy, pakte Hezemans de race slim aan. Hij pushte hard aan het begin om de snelste ronde te rijden en daarmee pole positie te pakken voor zondag om daarna te settelen voor P2 en de banden te sparen.

Alexander Graff (DF1 Racing) passeerde Gianmarco Ercoli (CAAL Racing), Bleekemolen en Ghirelli om op te schuiven naar de vierde plek. Echter de Zweed bleek te vaak de track limits te hebben overschreden en zou daarom na de race teruggezet worden naar P10. Alex Sedgwick (Academy Motorsport) lag in de top tien in zijn eerste EuroNASCAR race sinds 2019, maar de Brit viel uit, nadat zijn motor besloot een V7 te willen zijn in plaats van een V8. Scott Jeffs (Marko Stipp Motorsport) was ook een late uitvaller.

Day won de race en Hezemans en Rocca deelden met hem het podium. Ghirelli, Bleekemolen, Ercoli, Gabillon, Maggi, Pilate en Graff maakten in die volgorde de top tien af.

Deodhar ving Race 1 in de EuroNASCAR 2-divisie aan vanaf pole positie. Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) deelde de voorste rij met de Indiër voor Justin Kunz (DF1 Racing), Alberto Panebianco (Not Only Motorsport), Francesco Garisto (42 Racing) en kampioenschapsleider Martin Doubek (Hendriks Motorsport). Deodhar behield de leiding bij de start voor Dauenhauer. Al gauw moest de Safety Car op de baan komen. Leevi Lintukantu (Iceboys – DF1 Racing) stond vast in de grindbak in Paddock Hill Bend na contact met teamgenoot Shaun Hollamby.

Ook bij de herstart kwam Deodhar goed weg. Achter hem en Dauenhauer gingen Panebianco en Garisto voorbij aan Kunz. Garisto passeerde vervolgens Panebianco voor de laatste plek op het podium. De laatstgenoemde verloor daarna P4 aan Simon Pilate (DF1 Racing). Thomas Krasonis (Academy Motorsport) viel uit met mechanische problemen.

Vooraan het veld waren er geen problemen voor Deodhar. Hij hield Dauenhauer achter zich voor zijn eerste overwinning ooit. Garisto, Pilate en Panebianco maakten de top vijf af voor Kunz, Doubek, Pierluigi Veronesi (Double V Racing), Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport) en Naveh Talor (Not Only Motorsport). Deodhar zette de snelste ronde neer en heeft daarmee pole positie voor morgen in handen. Michael Bleekemolen kwam als veertiende over de streep in zijn Team Bleekemolen Ford Mustang, vierde in de Legend-klasse.

Dit vind je misschien ook leuk...