Drie meer jaren van spannende Euro NASCAR oval races op Raceway Venray

NWES en de Nederlandse halve mijls baan tekenen een contractverlenging van drie jaar voor tot en met 2022.

Na een spectaculaire terugkeer naar de Nederlandse baan van een halve mijl in 2019, tekenden de NASCAR Whelen Euro Series en Raceway Venray een contractverlenging van drie jaar om de Europese NASCAR Series naar Nederland te brengen voor tot en met in ieder geval 2022.

Euro NASCAR en Raceway Venray bleken een perfecte match te zijn op 13 en 14 juli en NWES President – CEO Jérôme Galpin kwam overeen met circuiteigenaar Harry Maessen over de contractverlenging direct na de NASCAR GP Netherlands.

“We hadden een paar zeer goede races op Raceway Venray dit jaar met auto’s die met een gemiddelde snelheid van 160 km/h raceten op deze 800 meter lange baan met hoge banking. Dit is totaal uniek in Europa en onze teams en rijders genieten ervan met volle teugen!”, verklaart Jérôme Galpin, NWES President – CEO. “We zijn trots om onze teams, rijders en fans een zeer eclectische kalender aan te bieden met een mix van F1 en MotoGP circuits naast legendarische circuits. Deze unieke oval eraan toevoegend, maakt Euro NASCAR één van de grootste uitdagingen in de Europese racerij!”

In 2019 organiseerde Raceway Venray de NASCAR Whelen Euro Series voor de vierde keer en duizenden fans genoten van pure NASCAR short track racing op de high-banked halve mijls oval. Een meeting met Amerikaanse auto’s, NASCAR memorabilia en een kids zone waren ook de hoogtepunten van de eerste edities van het American Car Fest.

Met een geheel nieuwe race format voor het weekend ging de Elite 2 Divisie de baan op op zaterdag en Vittorio Ghirelli pakte de zege net voor Myatt Snider in de 70-ronden lange race. Op zondag was het de beurt aan de Elite 1 Divisie en Loris Hezemans zag als eerste de geblokte vlag in een actievolle race van 100 ronden.

De verlenging van drie jaar met Raceway Venray bevestigt de lange termijn stabiliteit van de NASCAR Whelen Euro Series kalender en het bezorgt fans in heel Europa unieke race evenementen met een uitgesproken Amerikaans tintje.

Dit vind je misschien ook leuk...