EuroNASCAR 2 kampioen Martin Doubek komt in 2022 opnieuw uit voor Hendriks Motorsport

De Tsjech verdedigt zijn EuroNASCAR 2-titel en komt eveneens uit in de EuroNASCAR PRO

Na het winnen van het EuroNASCAR 2 kampioenschap afgelopen jaar met Hendriks Motorsport, hebben Martin Doubek en het Nederlandse powerhouse aangekondigd dat ze hun partnerschap hebben verlengd voor het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen. De Tsjech zal niet alleen zijn EuroNASCAR 2 titel verdedigen maar ook terugkeren in het EuroNASCAR PRO kampioenschap. Daarin zal Doubek wederom achter het stuur van de #7 Orion Ford Mustang plaatsnemen.
De 27-jarige is inmiddels een echte NWES-veteraan, die sinds 2015 in de serie uitkomt. Doubek racete tussen 2015 en 2020 in beide kampioenschappen en kwam in 2019 voor het eerst uit voor het Nederlandse Hendriks Motorsport. In 2020 won hij zijn eerste EuroNASCAR 2-race en richtte daarna zijn pijlen op het behalen van het kampioenschap in 2021. Samen met NWES-kampioen Loris Hezemans, waarmee hij de auto deelde, won de uit Litomysl-afkomstige Tsjech de titel in de EuroNASCAR 2, waarmee hij zijn eerste grote Europese kampioenschap uit zijn carrière mee naar huis nam.

“Ik ben ontzettend blij om aan te kondigen dat ik dit jaar in zowel het EuroNASCAR PRO- als het EuroNASCAR 2-kampioenschap zal uitkomen in de #7 Orion Ford Mustang van het Hendriks Motorsport-team,” vertelt Doubek. “2022 wordt mijn achtste jaar in de NASCAR Whelen Euro Series en dit jaar wil ik met trots mijn EuroNASCAR 2-titel verdedigen en gaan voor een herhaling van de prestatie van 2021.”
“Door in beide kampioenschappen uit te komen, hoop ik deze verwachting ook daadwerkelijk waar te maken”, vervolgt Doubek, die in 2020 in het Italiaanse Vallelunga zijn eerste en enige EuroNASCAR PRO Challenger Trophy-overwinning scoorde. “Ik kijk ook erg uit naar de zevende en achtste ronde van het kampioenschap, die in mijn thuisland Tsjechië worden verreden. Ik wil het Tsjechische publiek graag laten zien wat ik kan door voor mijn eigen thuispubliek te schitteren”.

Met vijf overwinningen en zeven top-10’s hielp Doubek’s bijdrage Hendriks Motorsport aan een historische mijlpaal: de #7 Mustang won in 2021 zowel het rijderskampioenschap als het Team Kampioenschap.

Teambaas Roy Hendriks: “Hendriks Motorsport is uiteraard trots dat Martin voor het vierde achtereenvolgende jaar voor ons team heeft gekozen om in de NASCAR Whelen Euro Series uit te komen. 2021 was voor ons samen een succesvol jaar met de rijderstitel voor Martin in de EuroNASCAR 2 en het teamkampioenschap met de #7 Orion Ford Mustang. We kijken er dan ook naar uit om in het komende seizoen weer samen te werken en zullen hem zo goed mogelijk ondersteunen zodat hij weer mee kan doen om de titel.”

Het 2022 NWES-seizoen begint op 9 en 10 april op de Hockenheimring in Duitsland. Het legendarische circuit zal zijn comeback maken na een gedwongen onderbreking van twee jaar. Na de seizoensopener zal de officiële Europese NASCAR Series nog vijf Europese landen aandoen voor puntenraces: Spanje, Engeland, Tsjechië, België en Kroatië. Italië zal gastheer zijn voor een speciale All-Star Race, terwijl er in de winter tussen 2022 en 2023 voor het eerst een EuroNASCAR-race op ijs zal plaatsvinden.

 

Origineel artikel door G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Dit vind je misschien ook leuk...