Gianmarco Ercoli keert terug op het oude nest in 2020

Voormalig EuroNASCAR 2 kampioen keert terug bij het team waarmee hij in 2014 debuteerde in de NASCAR Whelen Euro Series: CAAL Racing.

Gianmarco Ercoli keert terug bij het team waar zijn NASCAR Whelen Euro Series – avontuur 5 jaar geleden allemaal begon: CAAL Racing. En de Italiaan legt de laat voor het nieuwe seizoen meteen hoog. Hij wil de eerste coureur worden die beide EuroNASCAR kampioenschappen wint! Ercoli zal in 2020 uitkomen in EuroNASCAR PRO in de traditionele gele kleur van CAAL Racing.

Het was met CAAL Racing dat Ercoli in 2014 zijn eerste EuroNASCAR 2-race op Brands Hatch reed, toen hij 19 jaar oud was. In dat seizoen was de Italiaan al direct dicht bij zijn eerste overwinning en sloot uiteindelijk zijn debuut-seizoen af met twee podium finishes. In 2015 scheidde de wegen van Ercoli en CAAL Racing en maakte de Romein de overstap naar Racers Motorsport. Daar pakte hij direct de titel in het EuroNASCAR 2 kampioenschap en won hij ook zijn eerste EuroNASCAR PRO race. Nu is Ercoli terug waar het allemaal begon met als doel om de vijfde NASCAR Whelen Euro Series kampioen te worden die zijn naam mag toevoegen in de beroemde NASCAR Hall Of Fame.

“Met CAAL heb ik altijd een goede relatie gehad en ben ik na mijn vertrek altijd een warm contact blijven houden. Ik ben dan ook erg blij om in 2020 weer voor hen in actie te mogen komen. We hebben in 2014 al vele mooie dingen bereikt samen en op die samenwerking willen we nu verder borduren. Ik weet zeker dat ze alles perfect voor elkaar zullen hebben voor de seizoensopening in Valencia,” vertelt Ercoli, die afgelopen winter al testte met CAAL. “Ik wil iedereen bij Racers Motorsport bedanken voor de vijf geweldige jaren die we samen hebben gehad, maar het is tijd voor een volgend hoofdstuk in mijn carrière en ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen!”

CAAL Racing is een van de topteams in het Europese NASCAR kampioenschap. Het Italiaanse team won de NWES titel twee keer op rij met Alon Day en scoorde in totaal een indrukwekkend aantal van 28 overwinningen en 19 polepositions – de meeste van alle teams – in de EuroNASCAR’s koningsklasse met vier verschillende rijders.

“We zijn erg blij dat Gianmarco na 5 jaar terug is bij ons. Hij is een coureur die vanaf het begin heeft laten zien dat hij de potentie heeft om tot de beste te behoren. De laatste jaren heeft hij behoorlijke stappen vooruit gemaakt als coureur net zoals CAAL Racing als raceteam heeft gedaan,” vertelt Luca Canneori, CAAL Racing’s teammanager. “De wintertest met Gianmarco verliep prima en we kijken uit naar het komende seizoen. We zijn ervan overtuigd dat we kunnen meedoen voor de titel en we geloven dat Gianmarco alles in huis heeft om zich in Hockenheim te laten kronen tot nieuwe kampioen.”

In 2019 eindigde Ercoli zevende in het kampioenschap met een podiumplaats in Hockenheim en acht top-10 resultaten in 13 races. Zijn beste resultaten behaalde de Italiaan pas in de vier play-off races, waarin hij nooit buiten de top-5 finishte.

“Mijn ambitie is dezelfde als alle andere 30 coureurs op de grid: winnen. We willen vanaf het begin mee strijden voor de overwinning en zoveel mogelijk punten scoren. Met zo’n sterke deelnemersveld in de NASCAR Whelen Euro Series zullen de verschillen onderling klein zijn en zal iedere fout direct afgestraft worden” concludeert Ercoli. “Ik kijk vooral uit naar de Vallelunga play-off race omdat het mijn thuisbaan is en daarnaast erg uitdagend is. Ik zal nog gemotiveerder zijn en ik kijk uit om de strijd aan te gaan met iedereen in het Colosseum!”

De NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap zal van start gaan op 25 en 26 april op de Circuit Ricardo Tormo in Valencia, met vier spannende NASCAR races op het 4 kilometer lange Spaanse circuit.

Dit vind je misschien ook leuk...