Giorgio Maggi en Vittorio Ghirelli delen de #18 Hendriks Motorsport Ford Mustang in 2020

Voormalig EuroNASCAR 2 rivalen samen in de nieuwe derde auto Hendriks Motorsport

In 2019 waren beiden nog grote concurrenten van elkaar in de jacht op de EuroNASCAR 2-titel. In het aankomende seizoen zullen Giorgio Maggi en Vittorio Ghirelli het nieuwe rijdersduo zijn van de #18 Hendriks Motorsport Ford Mustang. Maggi zal dit jaar de opstap omhoog maken naar het EuroNASCAR PRO kampioenschap, terwijl Ghirelli nu al één van de titelkandidaten genoemd mag worden voor de EuroNASCAR 2 titel. Met de toevoeging van een derde auto doet het Nederlandse team van Hendriks Motorsport uit Maasbree team opnieuw een poging om het kunststukje van vorig jaar te herhalen en een gooi te doen naar het teamkampioenschap.

Maggi behaalde zijn eerste overwinning direct bij zijn debuut

Maggi behaalde zijn eerste overwinning direct bij zijn debuut

Maggi debuteerde vorig jaar in de EuroNASCAR bij het team van Hendriks Motorsport en won direct zijn allereerste NASCAR-race in Valencia. De Zwitser scoorde in zijn debuutseizoen maar liefst drie overwinningen, vier pole positions en acht podiumplaatsen en kwam uiteindelijk slechts 9 punten tekort voor de titel in zijn debuutjaar. De uitbreiding van Hendriks Motorsport naar een line-up van drie auto’s geeft Maggi de mogelijkheid om in 2020 de stap omhoog te maken naar het EuroNASCAR PRO-kampioenschap. Hierin zal hij het gaan opnemen tegen de beste NASCAR-coureurs van Europa met als doel: zowel de coureurs- als het teamkampioenschap te veroveren.

 

“Ik ben erg enthousiast om mezelf te testen met de beste coureurs van NASCAR in Europa. Het zal geen eenvoudige opgave worden maar ik heb afgelopen seizoen laten zien dat ik gelijkwaardige rondetijden kan neerzetten als in de EuroNASCAR PRO. Snel zijn is slechts echter maar een klein deel van het racen, op dit niveau zal elke fout veel harder worden afgestraft. Ik heb daarom het off-season ook gebruikt om terug te kijken naar afgelopen seizoen en gekeken waar ik mezelf in kan verbeteren”, aldus Maggi, die bij zich erg thuis voelt in de NASCAR Whelen Euro Series. “Het bijzondere aan EuroNASCAR is dat elk evenement zijn eigen charme heeft. Ik kijk dan ook erg uit naar Valencia en ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen.”

In 2019 behaalde Ghirelli een prachtige overwinning op de oval van Raceway Venray

In 2019 behaalde Ghirelli een prachtige overwinning op de oval van Raceway Venray

In 2019 behoorde Ghirelli tot één van de sterkste nieuwkomers ooit in de NWES geschiedenis. De Italiaan – voormalig Auto GP-kampioen en GP2-coureur – boekte in Venray een sensationele zege in zijn eerste ovale race ooit na een spannende strijd met Myatt Snider. Met vier podiumplaatsen en acht top-5’s eindigde hij als derde in kampioenschap. Met een jaar ervaring rijker zal de 25-jarige Italiaan zeker één van de favorieten zijn voor het EuroNASCAR kampioenschap in 2020.

 

 

“Ik heb maar één resultaat in mijn hoofd en dat is winnen. Ik start elke race met als doel om het best mogelijke resultaat te scoren en het kampioenschap te winnen. Met de ervaring van vorig seizoen ben ik ervan overtuigd dat ik nu zowel fysiek als mentaal de potentie heb om voor de kampioenschap te strijden, zeker met een team als Hendriks Motorsport. Ik wil hen bedanken voor deze kans en mijn familie en mijn fans voor hun geweldige steun”, aldus Ghirelli, die vooral uitkijkt naar het raceweekend op zijn thuisbaan Vallelunga. “Vallelunga is waar ik mijn carrière begon. Het zal heel bijzonder zijn en ik hoop dat ik de fans iets kan geven om voor te juichen.”

Maggi en Ghirelli beginnen hun seizoen op 25-26 april op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia. De zevende editie van het Valencia NASCAR Fest belooft weer het begin te zijn van een nieuw, spannend NASCAR Whelen Euro Series seizoen.

Dit vind je misschien ook leuk...