Giorgio Maggi maakt NASCAR Xfinity Series-debuut in Indianapolis

Voor de allereerste keer komen twee NWES-coureurs uit in één en dezelfde NASCAR-serie in Amerika.

Opnieuw bewijst de NASCAR Whelen Euro Series zich dat het de beste opmaat is naar het echte grote werk in Amerika. Op 14 augustus zal namelijk EuroNASCAR PRO-coureur Giorgio Maggi de eerste Zwitserse coureur zijn die gaat deelnemen aan een nationale NASCAR-serie in de VS. Hij zal uitkomen in de NASCAR Xfinity Series op de Road Course van de befaamde Indianapolis Motor Speedway.

Maggi zal achter het stuur kruipen van de #42 MBM Motorsport Toyota en samen een team vormen met 2019 NWES-kampioen Loris Hezemans, die tevens zijn derde optreden in de Xfinity Series dit jaar zal gaan maken. De teamgenoten bij Hendriks Motorsport zullen daarnaast tevens geschiedenis schrijven. Ze zullen de eerste NASCAR Whelen Euro Series-coureurs zijn die samen aan één en dezelfde NASCAR-race in de VS deelnemen.

Maggi is nog maar 23 jaar oud en staat momenteel op de achtste plaats in EuroNASCAR PRO-kampioenschap. De uit Hergiswil afkomstige Zwitser maakte in 2019 zijn debuut in EuroNASCAR, nadat hij had deelgenomen aan de NWES-talentendag en eindigde in zijn EuroNASCAR 2 rookie-seizoen als tweede in de punten met drie overwinningen. Vervolgens maakte hij in 2020 de overstap naar EuroNASCAR PRO-divisie, waar hij zijn eerste pole positie en zijn eerste podium scoorde op Automotodrom Grobnik en sloot het seizoen af als elfde in punten. In 2021 behaalde hij al één top-vijf en drie top-tien klasseringen in EuroNASCAR PRO.

Voor Maggi zal het op het circuit van Indianapolis Motor Speedway de eerste keer zijn dat hij achter het stuur kruipt van een Xfinity-auto met 700 pk. Op het beroemde circuit in de Verenigde Staten van Amerika worden in hetzelfde weekend ook de NASCAR Cup Series en IndyCar-races verreden, waardoor de 23-jarige de kans krijgt om vele grote Amerikaanse autosporticonen te ontmoeten. De Xfinity-race zal verreden worden op zaterdag 14 augustus om 22:00 uur CEST.

“Het is nog steeds echt moeilijk te geloven, omdat het zo surrealistisch lijkt,” aldus Maggi, die zijn geluk nauwelijks kan geloven. “Ik kwam twee jaar geleden voor het eerst in aanraking met NASCAR en had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van deze raceklasse, en nu zit ik er middenin! Ik kijk er echt naar uit, maar ik ben ook wel een beetje zenuwachtig, moet ik toegeven. Ik ben super enthousiast om de eerste Zwitser te zijn die deelneemt aan een nationaal NASCAR-kampioenschap in de VS.”

Toine Hezemans, het brein achter het Hezeberg-project, zei: “Ik ben erg blij dat Giorgio Maggi naast mijn zoon Loris [Hezemans] zal starten in Indianapolis. Hij is de eerste Zwitser die in de NASCAR Xfinity Series racet. Hij heeft veel geleerd in het EuroNASCAR 2-kampioenschap en was de runner-up in 2019. Hij is erg volwassen voor zijn leeftijd en heeft veel talent om ook in de VS succesvol te zijn.”

Maggi heeft nu een druk schema voor de boeg: slechts twee weken na zijn Xfinity Series-debuut reist de 23-jarige af naar Most, Tsjechië, om tijdens de NASCAR GP Tsjechië van 28-29 augustus weer in de puntenjacht te komen voor Hendriks Motorsport in het EuroNASCAR PRO Championship.

 

Origineel artikel door G. Guiglia op EuroNASCAR.com

 

Dit vind je misschien ook leuk...