Guillaume Dumarey terug in EuroNASCAR bij PK Carsport

Belg keert na jaar afwezigheid terug met maar één doel: de titel in EuroNASCAR 2

Wederom keert er een coureur terug op het oude nest: Guillaume Dumarey! Hij zal aankomend seizoen weer plaatsnemen achter het stuur de #24 PK Carsport Chevrolet Camaro en gaan uitkomen in het EuroNASCAR 2 kampioenschap. Na een onderbreking van een jaar is de Belg weer helemaal klaar om aankomend seizoen weer mee te gaan strijden voor de EuroNASCAR 2 titel. Met de eerdere aankondiging van Alon Day afgelopen week is de line-up van de #24 van het Belgische team compleet.

Na een tweede plek in de eindklassering in 2017 stapte Dumarey in het daaropvolgende jaar maar vier raceweekenden in bij het Belgische team van PK Carsport. Hij verkoos ervoor om de slotraces aan zich voorbij te laten gaan om zijn pasgeboren dochter te verwelkomen en te genieten van het kersverse vaderschap. In 2018 lukte het hem wel om zijn eerste langverwachte overwinning binnen te halen in het EuroNASCAR 2 kampioenschap.

“Als je voor een team als PK Carsport rijdt dan is dat niet als veldvulling,” vertelt Dumarey. “Het team verwacht dat je iedere race mee vooraan strijd voor de overwinning en dat is ook precies de instelling die ik heb als ik in de auto stap. Eenvoudig zal dat niet zijn. De concurentie is moordend in de EuroNASCAR en daarnaast zijn er twee circuits waarop ik nog niet gereden heb: Most en Vallelunga.”

Dumarey’s palmares in zijn 20 starts mag best indrukwekkend genoemd worden: twee overwinningen, acht podiums en twee pole positions. Zijn eerste zege pakte hij in 2018 op het Italiaanse circuit van Franciacorta en enkele maanden later behaalde hij zijn tweede voor zijn thuispubliek op Circuit Zolder. Mocht Guillaume Dumarey het EuroNASCAR 2 kampioenschap in 2020 op zijn naam schrijven dan komt hij op gelijke hoogte met zijn broer Maxime, die deze prestatie al in 2014 volbracht. De twee zouden tevens de eerste broers worden die beiden een NWES-titel op hun naam hebben geschreven.

“Ik ben erg blij om terug te zijn”, vervolgt de 33-jarige Gentenaar. “Ik ben al in verschillende klassen uitgekomen in mijn carrière, maar er zijn weinig kampioenschappen die de prachtige belevenis van EuroNASCAR kunnen evenaren. Het geluid van de V8-motoren, het pure en eerlijke race en het grote aantal fans is een onverslaanbare combinatie. Ik zal nog wel even de tijd nodig hebben om weer volledig op snelheid te komen, maar het duurt nog even voordat het seizoen in april weer van start gaat in het Spaanse Valencia, dus ik heb nog enkele weken om mezelf voor te bereiden.”

Dumarey maakt zijn EuroNASCAR comeback op 25 en 26 april op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia. De Belg reed hier in het verleden al vier races op het 4.005 kilometer lange parcours en behaalde twee top-5 finishes.

Dit vind je misschien ook leuk...