Hendriks Motorsport beloond met uitnodiging voor het Goodwood Festival of Speed

Kampioenschapsleider in het NWES team klassement mag deelnemen aan het wereldberoemde Festival of Speed, Giorgio Maggi aan de start van de Hillclimb duels

Door na drie events aan de leiding te gaan in teamkampioenschap van de NASCAR Whelen Euro Series heeft het team van Hendriks Motorsport uit Maasbree een uitnodiging ontvangen om deel te mogen nemen  aan het wereldberoemde Goodwood Festival of Speed. Op 4-7 Juli zal hun #50 Ford Mustang deel uit maken van de NASCAR afvaardiging aan dit Engelse evenement met achter het stuur de Zwitser Giorgio Maggi, momenteel de kampioenschapsleider in het ELITE 2 kampioenschap. Hij heeft de eer om het duel aan te gaan op de traditionele Goodwood Hill tegen de meeste iconische raceauto’s en beroemde rijders van weleer.

Één van de meest begeerde prijzen van de NASCAR Whelen Euro Series is toch wel de gelegenheid die ten eer valt aan de leider van van het teamkampioenschap halverwege het seizoen: uitgenodigd worden voor het Goodwood Festival of Speed en NASCAR te mogen vertegenwoordigen op dit fantastische evenement. In 2019 is deze eer weggelegd voor het team van Hendriks Motorsport en hun #50 Ford Mustang. Dit is mede te danken aan de goede optredens dit jaar van Loris Hezemans – vierde momenteel in het ELITE 1 kampioenschap  – en Giorgio Maggi, die aan de leiding gaat in de ELITE 2 klasse.

“We zijn zeer vereerd en trots dat we zijn uitgenodigd om te mogen deelnemen en kijken er ontzettend naar uit om Euro NASCAR daar te vertegenwoordigen. Als team kennen we de betekenis van deze uitnodiging en voelen ons gezegend dat we op zo’n hoog niveau mogen presteren dat ons deze mogelijkheid geeft” zegt teammanager Roy Hendriks. “We hebben fantastisch team met coureurs en teamleden die weten hoe belangrijk het is om samen te werken om uiteindelijk te komen tot het doel waar we voor mee doen en dat is winnen. We kijken dan ook ontzettend uit naar dit unieke evenement waar alleen de crème de la crème van de autosport akte de présence mag geven.

Het stuur van de Hendriks Motorsport Mustang op de traditionele Goodwood Hillclimb zal in handen zijn van  de Zwitser Giorgio Maggi die een prima start van zijn eerste seizoen in de NWES kent. Met één overwinning en vier top-5’s finishes voert hij momenteel de ELITE 2 ranglijst aan.

“We hadden best een uitdagende seizoenstart maar het hele team van Hendriks Motorsports heeft van het begin af aan fantastisch werk geleverd door iedere race een competitieve auto op de baan te brengen voor Loris en mij. We hebben getoond waartoe we in staat zijn en staan momenteel aan de leiding van het kampioenschap en het is fantastisch om naar Goodwood te mogen afreizen ” zegt Maggi. “Van kinds af aan heb ik altijd al een bezoek willen brengen aan dit geweldige festival. Nu mag ik zelf deelnemen in mijn #50 Ford Mustang tussen stuk voor stuk motorsport legendes, een grote droom van mij komt uit!”

Maggi en het Hendriks Motorsport team zullen, te samen met NASCAR legendes en NWES President – CEO Jerome Galpin, NASCAR gaan vertegenwoordigen op het Festival of Speed in wat voor Euro NASCAR het derde achtereenvolgende jaar zal zijn.

Dit jaars editie zal in het teken staan van de viering dat de zogenaamde Goodwood Hillclimb voor de 20e keer gehouden zal worden. Na drie dagen van trainingen en één kwalificatiesessie zal het hoogtepunt op zondag 7 juli zijn: de duels tussen de coureurs op het bijna 2 km lange parcours.

2018 Goodwood Hillclimb Replay:

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...