Hendriks Motorsport-Momo met vijf rijders aan de start van de EuroNASCAR Esports Series

Nederlandse team uit Maasbree verschijnt met al hun 3 NWES-auto’s aan de start van nieuw virtueel EuroNASCAR kampioenschap.

Afgelopen week kondigde Jerome Galpin, CEO en president van de NASCAR Whelen Euro Series, hun nieuwe EuroNASCAR Esports Series aan. Dutch Nascar Fans zal in aanloop naar het eerste event van deze virtuele klasse op 21 april de teams van de Lage Landen voorstellen. Met als eerste het kampioenschapsteam van 2019: Hendriks Motorsport-Momo.

Daar waar het normaal een drukte van jewelste zou zijn in de werkplaats van het team uit Maasbree heerst er nu vooral rust. “Normaal gesproken zouden we nu druk bezig zijn met het klaarmaken van de auto’s voor het openingsweekend in Valencia” vertelt teammanager Roy Hendriks. “Helaas is het seizoen tot nadere orde uitgesteld en zijn we nu druk bezig met het regelen van alles voor de nieuwe Esport Series”. En dat het team ook dit kampioenschap serieus neemt blijkt uit het aantal rijders wat aan de EuroNASCAR Esports Series zal gaan deelnemen. “Als we ergens aan meedoen dan willen we ook winnen” vervolgt Hendriks. “Op één na zullen alle coureurs, die in 2020 ook voor ons team in de NWES uit gaan komen, in hun playseat plaatsnemen om online de strijdt aan te gaan voor de titel”.

Omdat bij EuroNASCAR een auto gedeeld word door twee coureurs, een EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR2 rijder, heeft EuroNASCAR voor dit kampioenschap ervoor gekozen om bij de tweede auto het cijfer 1 toe te voegen. Dit betekent dat je kampioenschapsauto, bekend om zijn livery met de Nederlandse driekleur, twee maal in het veld tegen zult komen Eén keer met het nummer #50 en één keer met het nummer #150.

De kampioenschapsauto van afgelopen jaar, de #50 Ford Mustang, zal in de Esports Series ook bestuurt gaan worden door regerend NWES-kampioen Loris Hezemans. “Uiteraard ziet niemand liever zo snel mogelijk de motorsport weer terugkeren naar het circuit” vertelt de huidige NWES-kampioen Hezemans. “Maar in deze moeilijke tijden zorgen we dat we nog steeds spanning zullen creëren met de EuroNASCAR Esports Series. Dit nieuwe kampioenschap zal ongetwijfeld gaan zorgen voor spanning, and close door to door racing voor de fans!

Naam: Loris Hezemans
Nationaliteit: Nederlands
Leeftijd: 22
Auto: #50 Ford Mustang
Persoonlijke: R1 Indoor Karting, Momo, Rzoil, Bramatex
sponsoren
 

 
In de #150 Ford Mustang van het team van Hendrik Motorsport zal de jonge Duitser Tobias Dauenhauer plaats gaan nemen. De nieuwkomer binnen dit team kijkt erg uit naar het openingsevent dat verreden zal gaan worden op de Roadcourse van Daytona International Speedway. “Ik vind het geweldig dat de EuroNASCAR Esports-serie is opgericht en ik kijk uit naar de komende Sim-races” zegt de 22-jarige Duitser. “Natuurlijk rijdt ik het liefst mijn rondjes in een echte NASCAR op een racecircuit, maar helaas is dat gezien de huidige situatie helaas niet mogelijk. De Esports Series is daarom ideaal om coureurs en vooral ook de sponsors en fans autosport aan te bieden. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging in de komende weken, maar ik kijk er des te meer naar uit om weer in de racewagen in de echte wereld te kunnen zitten!

Naam: Tobias Dauenhauer
Nationaliteit: German
Leeftijd: 22
Auto: #150 Ford Mustang
Persoonlijke sponsor: RZ Oil Deutschland
 

 

De derde coureur die namens het team van Hendriks Motorsport gaat deelnemen is de Zwitser Giorgio Maggi. De runner-up van afgelopen jaar in het EuroNASCAR2-kampioenschap zal gaan uitkomen in de nieuwe 3e auto dit jaar, de #18 Ford Mustang. “Het is leuk om weer terug achter het stuur te kruipen alleen is het niet hetgeen wat we enkele maanden geleden hadden gedacht. Het is eenmaal niet anders” vervolgt Maggi. “We moeten er allemaal het beste van maken momenteel en ik ben blij met deze oplossing die EuroNASCAR ons en de fan biedt. De NASCAR auto’s en de circuits waarop we gaan rijden is een echte uitdaging en is niet zo makkelijk als het misschien denkt. Met 5 rijders van Hendriks Motorsport-Momo zijn we samen druk aan het trainen en op zoek naar ieder procent die we kunnen verbeteren. Het doel blijft hetzelfde voor mij en dan is winnen”.

Naam: Giorgio Maggi
Nationaliteit: Zwitser
Leeftijd: 22
Auto: #18 Ford Mustang
Persoonlijke sponsor: Lucerne Watch

 

 

Met dezelfde kleuren, maar dan met het nummer #118 op zijn Ford Mustang, is Vittorio Ghirelli de 4e coureur die zal gaan deelnemen. De Italiaan, afgelopen jaar 3e in het EuroNASCAR2-kampioenschap, verheugt zich ook op zijn virtueel race-debuut. “Ik heb het ESeries-platform de afgelopen jaren zien ontwikkelen en heb altijd al met de gedachte gespeelt om het ook eens uit te proberen! Ik verwacht wel dat de concurrentie en het niveau erg hoog zullen zijn dus ik kan nog wel wat extra uurtjes training gebruiken om op 21 april er helemaal klaar voor te zijn”

Naam: Vittorio Ghirelli
Nationaliteit: Italian
Leeftijd: 25
Auto: #118 Ford Mustang
Persoonlijke sponsor: infitto.eu

 

 

De laatste coureur die voor het team zal deelnemen is wel een heel bijzonder verhaal. Normaal gesproken is Jeffrey Roeffen de crewchief van de #7 Ford Mustang maar voor de Esport Series kruipt hij zelf achter het stuur. “Ik vind de Eseries een geweldig idee” zegt Roeffen. “Het mooie van de Eseries is dat we met een fixed setup rijden wat betekend dat alle coureurs met dezelfde setup rijden dus het komt ook echt aan op de coureur. En daarnaast is het ook een mooie kans voor mij persoonlijk om iedereen te laten zien wat ik zelf kan achter het stuur. Het is dan wel virtueel maar het blijft racen”.

De 19-jarige Nederlander , afkomstig uit Venlo, nam afgelopen week al deel aan een virtuele race en werkte zich aardig op naar de top 5. Helaas zorgde een late crash dat hij uit de top 10 zakte. “Op dit moment zijn we als team heel hard aan trainen op de sim en ik verwacht dat we een goede kans maken voor een paar top 5 klasseringen. Ik wil Hendriks Motorsport-Momo, EuroNASCAR en Martin Doubek bedanken voor deze kans!”.

Naam: Jeffrey Roeffen
Nationaliteit: Nederlands
Leeftijd: 19
Auto: #307 Ford Mustang
Persoonlijke: Beasy, Sasa K9 Security, Hendriks Motorsport,
sponsors         Steakhouse The Longhorn, Autoxross,
                            MediaVisible, Camping Californie en Orion
 
Het eerste evenement van de EuroNASCAR Esports Series zal plaats vinden op dinsdag 21 april 2020 om 20:00 uur en is live te zien op het de Facebookpagina van Dutch Nascar Fans LIVE of het YouTube kanaal van EuroNASCAR.

Dit vind je misschien ook leuk...