Hendriks Motorsport-Momo op jacht naar alle titels in NWES 2021

Over een kleine maand start het nieuwe seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series in het Spaanse Valencia. Het team van Hendriks Motorsport-Momo uit Maasbree zal dit jaar voor de 4e jaar achtereenvolgende keer aan de start verschijnen van deze snelst groeiende motosportklasse van Europa.

Evenals vorig jaar zal het team met 3 auto’s aantreden waarbij de doelstelling duidelijk is: alle drie de titels binnen halen. Na een succesvol 2020, 12 van de 20 races gewonnen, 12 pole-posities en het kampioenschap in de EuroNASCAR 2 en het teamkampioenschap, legt de teamchef Roy Hendriks de lat nog een stukje hoger.

“We hebben de afgelopen jaren vele kampioenschappen gewonnen in de NASCAR Whelen Euro Series. Het aankomende seizoen willen we een gooi doen naar alle drie de titels: EuroNASCAR Pro, EuroNASCAR 2 en het teamkampioenschap. We hebben dit jaar weer een geweldige line-up voor elkaar weten te krijgen en kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen begint in Valencia. Hopelijk kunnen we dit jaar ook weer publiek ontvangen bij de races”.

Ondanks dat de rijders line-up is ten opzichte van vorig jaar niet veranderd hebben er toch enkele verschuivingen plaatsgevonden binnen het team. De Tsjech Martin Doubek zal dit jaar de #7 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang delen met de 2019 NWES kampioen Loris Hezemans. De Zwitser Giorgio Maggi zal evenals vorig jaar achter het stuur van de #18 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang kruipen en naast hem is nog een stoel vrij voor het EuroNASCAR 2 kampioenschap. En tot slot de #50 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang zal dit jaar bezet worden regerend EuroNASCAR 2 kampioen Vittorio Ghirelli en de runner-up van dat kampioenschap Tobias Dauenhauer.

#7 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang

 

EuroNASCAR Pro
Loris Hezemans (NL)

 

EuroNASCAR 2
Martin Doubek (CZ)

 

 

Martin Doubek

“Ik heb ontzettend veel zin om weer achter het stuur te kruipen na de winterbreak. 2021 zal mijn 7e jaar worden in de NASCAR Whelen Euro Series en dit jaar wil ik echt mee strijden om de EuroNASCAR 2 titel en de goede lijn van 2020 doortrekken. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Loris. Hij is al jaren mijn teamgenoot maar dit zal het eerste jaar zijn dat we de auto samen delen. Verder kijk ik ontzettend uit naar ronde 3 en 4 van het kampioenschap die verreden zullen worden in mijn thuisland Tsjechië. Ik wil graag aan het Tsjechische publiek laten zien wat ik in huis heb door te schitteren voor mijn eigen thuispubliek”.

#18 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang

 

EuroNASCAR Pro

Giorgio Maggi (CH

EuroNASCAR 2

TBA

 

Giorgio Maggi

“Ik ben blij dat ik weer op de grid sta met Hendriks Motorsport-Momo. We hebben vorig seizoen veel potentie getoond, dus ik ben er zeker van dat we voor het kampioenschap zullen vechten”.

#50 Hendriks Motorsport-Momo Ford Mustang

 

EuroNASCAR Pro

Vittorio Ghirelli (IT)

EuroNASCAR 2

Tobias Dauenhauer (DE)

 

Vittorio Ghirelli

“Ik ben erg blij om dit jaar met de #50 Ford Mustang van het team Hendriks Motorsport-Momo aan de start te verschijnen en op jacht te gaan naar de EN PRO titel. Het is een fantastisch topteam in de autosport. Afgelopen jaar was een fantastisch jaar met 5 overwinningen in 10 races! Het harde werk, de vastberadenheid en de focus die we er allemaal in hebben gestoken heeft ons de overwinningen en mij het EN2 kampioen opgeleverd. Ik kan niet wachten om te beginnen! De rijders line-up van ons team voor dit jaar is geweldig zodat we onszelf iedere keer tot de limiet blijven pushen. Dank aan mijn hoofdsponsor infitto.eu voor de steun. The fight is on… let’s get started!”.

Tobias Dauenhauer

“Allereerst ben ik erg blij met het behalen van het EuroNASCAR Esports kampioenschap titel en daarmee de eerste virtuele titel van het jaar al binnen heb. Daarin tegen kan ik niet wachten om weer in de auto te stappen in Valencia aankomende maand. Ik heb nog een rekening open staan in Valencia en daarom ben ik des temeer gemotiveerd om het kampioenschap daar goed te beginnen. Het doel voor 2021 is vrij duidelijk en dat is het behalen van de titel en aan het einde van het jaar op het hoogste trapje van het podium te staan. Met een super team als Hendriks Motorsport-Momo heb ik daar alle vertrouwen in”.

Het openingsweekend van de NASCAR Whelen Euro Series vindt plaats op 15 en 16 mei 2021 op circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia.

Dit vind je misschien ook leuk...