Hezemans en Doubek kampioenen van 2021 na spannende finales op Vallelunga

Op het American Festival op Rome werd dit seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series afgesloten. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) won de race in de EuroNASCAR 2-divisie en versloeg teamgenoot Tobias Dauenhauer op jacht naar de titel. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) won het kampioenschap in de PRO-divisie voor de tweede keer. De Nederlander streed met Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) en Vittorio Ghirelli (Not Only Motorsport) om de titel en met Jacques Villeneuve (Academy Motorsport) om de overwinning van de race die uiteindelijk naar de Canadees ging.

Dauenhauer begon de laatste EuroNASCAR 2-race vanaf pole positie, maar hij kwam niet goed weg bij de start en verloor vier plekken aan Francesco Garisto (42 Racing), Doubek, Naveh Talor (Not Only Motorsport) en Justin Kunz (DF1 Racing). Achter hen eindigde Simon Pilate (DF1 Racing) zijn seizoen in de muur na een flinke crash met Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport). Doubek passeerde vervolgens Garisto in de Tornantino-haarspeldbocht. Als Doubek de race zou winnen, moest Dauenhauer in ieder geval op het podium finishen, wilde de Duitser het kampioenschap pakken.

Terwijl Talor voorbijging aan Garisto, haalde Dauenhauer landgenoot Kunz in. Vervolgens ging Dauenhauer ook aan Garisto voorbij en kwam op P3 terecht, precies de positie die hij nodig had. Echter een ronde later remde hij te laat voor de Semaforo-haarspeldbocht en kwam in de bandenstapels terecht. Dauenhauer verspilde zo het kampioenschap. Doubek won zijn vijfde race van het seizoen en schreef de EuroNASCAR-2-titel op zijn naam. Talor en Kunz maakten het podium af voor Garisto en Veronesi (Double V Racing). Alberto Panebianco (Not Only Motorsport) werd Rookie of the Year, terwijl Massimiliano Lanza (CAAL Racing) kampioen werd in de Legend Trophy voor veertigplussers. Ariana Casoli (CAAL Racing) was de beste vrouwelijke coureur dit seizoen.

In de PRO-divisie waren er maar liefst acht titelkandidaten: Hezemans, Ghirelli, Ercoli, Lucas Lasserre (Speedhouse), Nicolò Rocca (DF1 Racing), Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen), Alon Day (CAAL Racing) en Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport), maar de ogen waren vooral op de eerste drie gericht, omdat deze binnen tien punten van elkaar stonden. Alle acht stonden in de top tien op de grid, maar het was Villeneuve die vanaf pole positie begon. Hij verloor de leiding aan Hezemans bij de start, terwijl Ercoli derde lag voor Ghirelli, Day en Lasserre. Bleekemolen overleefde de openingsronde niet en belandde in de grindbak met schade na contact met Francesco Sini (Solaris Motorsport).

Al in de vierde ronde maakte Ghirelli dezelfde fout als Dauenhauer dat deed in de EuroNASCAR 2-divisie. De Italiaan verloor de achterkant bij het aanremmen voor de Semaforo en crashte. Ook zijn kansen op de titel gingen dus in rook op. Halverwege de race pakte Villeneuve de leiding terug van Hezemans na een mooie actie buitenom de Nederlander door de Soratte-bocht. Vervolgens werd Hezemans op de hielen gezeten door Ercoli, Day en Lasserre.

Villeneuve zegevierde voor de tweede achtereenvolgende keer na ook de zaterdagsrace op Vallelunga te hebben gewonnen. Aangezien Ercoli niet won, moest Hezemans zesde of hoger finishen om het kampioenschap te pakken en dat deed hij. In de laatste ronde liet hij Ercoli, Day en Lasserre aan zich voorbijgaan en een vijfde positie was genoeg. Hezemans heeft zijn tweede titel in de PRO-divisie van de NASCAR Whelen Euro Series op zak. Ercoli werd wel kampioen in de klasse voor Junior-rijders. Henri Tuomaala (Iceboys – DF1 Racing) was net als in 2019 de beste coureur onder de Silver- en Bronze-rijders in de Challenger Trophy.

Volgend jaar gaat een nieuw seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series van start op 9 april op de Hockenheimring. Het Duitse circuit vervangt daarmee Autodromo Vallelunga Piero Taruffi op de kalender. Het Europese NASCAR-kampioenschap zal wederom Circuit Ricardo Tormo in Valencia, het Indy-circuit van Brands Hatch, Autodrom Most en het Belgische Circuit Zolder bezoeken, voordat 2022 wordt afgesloten op 30 oktober op Automotodrom Grobnik in Kroatië. Ook zullen nog twee evenementen worden gehouden die niet voor het kampioenschap meetellen: een All-Star-race in Italië in de zomer en de Winter Classic op een nog te bepalen circuit op sneeuw en ijs.

Dit vind je misschien ook leuk...