Hoosier Racing Tire nieuwe officiële partner van de NASCAR Whelen Euro Series

Hoosier Racing Tire is de nieuwe officiële bandenleverancier van de NASCAR Whelen Euro Series. Vanaf het seizoen 2021 zal het Amerikaanse bedrijf uit Indiana de banden gaan leveren voor alle auto’s uitkomend in het Europese NASCAR kampioenschap. Hoosier Racing Tire, dat net als de vorige partner deel uitmaakt van de wereldwijde Continental groep, gaat met het tekenen een langetermijncontract aan voor de komende 7 jaar! Als exclusieve bandenleverancier zal Hoosier Racing Tire de teams voorzien gaan voorzien van zowel de droogweer- als de regenbanden.

“We zijn erg trots en blij met deze langdurige samenwerking met Hoosier Racing Tire. Een nieuwe verbintenis voor zeven jaar is een enorme blijk van vertrouwen in de NASCAR Whelen Euro Series en zijn toekomst. Met Hoosier Racing Tire delen we dezelfde sterke wil om EuroNASCAR verder te ontwikkelen tot nieuwe hoogtes en het merk Hoosier Racing Tire te promoten in heel Europa,” zegt NWES president en CEO Jerome Galpin.

Hij voegde eraan toe: “In minder dan 10 jaar is de NWES uitgegroeid tot een van de meest spectaculaire en aantrekkelijke series in Europa met meer dan 30 wagens op de grid, tienduizenden fans die onze evenementen bezoeken en zeer sterke partnerships met wereldwijd toonaangevende bedrijven die EuroNASCAR ondersteunen. Dit is opnieuw een enorme stap voorwaarts voor dit kampioenschap en the sky’s the limit!”

Een opgetogen Joerg Burfien, President van Hoosier Racing Tire, vertelt: “NASCAR Whelen Euro Series en Hoosier Racing Tire zijn ideale partners, niet in het minst omwille van het rijke Amerikaanse erfgoed dat we delen. Het is een fantastische kans voor ons om onze kwaliteit te tonen in deze opwindende en snelgroeiende race-klasse en ook om de voetafdruk van ons merk in Europa verder te versterken.”

Martin Heckers, hoofd van Hoosier Racing Tire Europa, voegt hieraan toe: “We kijken erg uit naar de komende jaren, we hebben een geweldige NWES-band ontwikkeld die niet alleen geschikt is voor alle niveaus van coureurs, maar ook presteert op meerdere verschillende circuits en uitdagende omstandigheden tijdens het seizoen in heel Europa. NWES heeft bewezen een geweldige plek te zijn voor echte racers en echte racemerken, zelfs tijdens het uitdagende seizoen 2020 was het indrukwekkend om te zien, hoe de NWES-familie nog dichter bij elkaar kwam en spannende races afleverde ondanks de uitdagende tijden.”

Het 2021 NASCAR Whelen Euro Series seizoen gaat op 17-18 april van start op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. In het komende kampioenschap zullen de NWES-teams en -coureurs 7 iconische circuits in heel Europa aandoen. De strijd om de titel is begonnen!

 

Origineel artikel door A. Wiegold & G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Dit vind je misschien ook leuk...