Jacques Villeneuve met Academy Motorsport – Alex Caffi Motorsports op jacht naar NWES-titel

De Canadees zal de #5 wagen besturen in het EuroNASCAR PRO kampioenschap

De nieuw gevormde joint-venture tussen Federico Monti’s Academy Motorsport en Alex Caffi Motorsport, met technische ondersteuning van Race Art Technology, heeft haar top coureur gevonden. Voormalig Formule 1 wereld -en Indy 500 kampioen Jacques Villeneuve zal het aankomende seizoen de #5 EuroNASCAR FJ besturen en hierin op jacht gaan naar de 2021 NASCAR Whelen Euro Series titel.

Nadat hij de afgelopen twee seizoenen verschillende keren dicht bij zijn eerste overwinning was in de NWES is Villeneuve klaar om eindelijk door te breken en mee te dingen naar de EuroNASCAR-titel. De Canadees heeft momenteel vier podiumplaatsen, zes top-5 klasseringen en negen top-10 klasseringen in 15 starts in EuroNASCAR PRO.

“Ik ben super enthousiast om dit seizoen in te gaan met een gloednieuw team en het grote enthousiasme dat iedereen laat zien. Federico en Alex brengen de perfecte mix van positieve instelling, ervaring en kennis die we nodig hebben om dit nieuwe project van de grond te krijgen,” zegt Villeneuve. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we hebben wat nodig is om in elke race van het NWES-seizoen 2021 voor de overwinning te gaan.”

Voor team mede-eigenaar Federico Monti, die zijn eerste stappen in de NASCAR Whelen Euro Series zette door als tweede te eindigen in de 2020 Club Challenge, is het hebben van Villeneuve in het team simpelweg een droom die uitkomt.

“Het is een kwestie van hart en passie. Ik was een grote fan van Jacques’ vader Gilles. Toen hij overleed was ik 10 jaar oud en schreef ik een brief aan Jacques’ moeder waarin ik haar vertelde dat ik ervan droomde dat een Villeneuve ooit wereldkampioen zou worden. Jacques werd niet alleen wereldkampioen, maar hij werd ook een heel speciale en unieke coureur voor mij, door de manier waarop hij reed en zijn houding buiten de auto,” vertelt Monti. “Hij is de enige niet-Ferrari coureur die ik ooit heb gesteund en hem de kans geven om een NASCAR titel na te jagen is gewoon ongelooflijk. Ik denk echt dat wij samen met Alex Caffi en met de steun van Race Art Technology, iets speciaals kunnen doen en ik wil iedereen bedanken die hierbij betrokken is. We geven al onze energie voor dit nieuwe avontuur.”

Het binnen halen van Villeneuve voor 2021 betekent ook een nieuwe mijlpaal voor de NASCAR Whelen Euro Series. Voor het eerst in de geschiedenis van de serie zullen twee voormalige Formule 1-coureurs in EuroNASCAR een team vormen: Alex Caffi als teameigenaar en Jacques Villeneuve als coureur.

“Ik ben ontzettend blij. Het is fantastisch om een Formule 1-wereldkampioen bij ons te hebben. Zoals ik bij eerdere gelegenheden al zei, brengt deze samenwerking met Federico Monti en Academy Motorsport ons project echt naar een hoger niveau. Dankzij deze joint-venture kunnen we eindelijk meedingen naar de EuroNASCAR PRO-titel met Jacques, maar we kunnen ook ons zegje doen in alle NWES-kampioenschappen, van de EuroNASCAR 2 met Vladimiros tot de Club Challenge met Federico zelf. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, de NASCAR Whelen Euro Series heeft de afgelopen jaren een zeer hoog competitieniveau bereikt en het is fantastisch om deze verdere stap voorwaarts te zetten.”

De samenwerking tussen Academy Motorsport en Alex Caffi Motorsport is erop gericht om dit jaar met drie fulltime auto’s aan de start te verschijnen. In de aankomende weken zullen de pre-season tests van start gaan ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Origineel artikel door A. Wiegold & G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Dit vind je misschien ook leuk...