Loris Hezemans en Tobias Dauenhauer delen de #50 Hendriks Motorsport Mustang

De Europese NASCAR kampioen gaat voor tweede titel op rij in 2020.

Regerend EuroNASCAR kampioen Loris Hezemans zal in 2020 zijn titel gaan verdedigen achter het stuur van de #50 Hendriks Motorsport Ford Mustang. De Nederlander zal de auto gaan delen met NWES nieuwkomer Tobias Dauenhauer uit Duitsland, die zijn debuut in NASCAR zal maken in het EuroNASCAR 2 (EN2) kampioenschap, en tevens zal strijden om de Rookie Trophy.

Hezemans won de Europese NASCAR titel in 2019 in wat toen pas zijn tweede volledige EuroNASCAR seizoen was door vier overwinningen op rij te behalen in Most, Venray en Hockenheim. Met zijn indrukwekkende prestaties tijdens de playoff races in Duitsland en België baande hij zijn weg naar de jongste NWES kampioen ooit die zijn naam mocht toevoegen in de NASCAR Hall of Fame. De Nederlander zal dit jaar zijn titel weer gaan verdedigen met van Hendriks Motorsport in een poging om zo de vierde tweevoudig kampioen te worden in de geschiedenis van NWES. Het Nederlandse team, dat zich in korte tijd heeft opgewerkt naar één van de topteams in de NWES- zal dit jaar met 3 auto’s aan de start verschijnen in Valencia. Vijf coureurs zijn inmiddels bevestigd en er is nog één stoeltje vrij binnen het team.

 “We hebben vorig jaar laten zien dat we een heel goed team waren”, vertelt de 22-jarige Amsterdammer. “We zijn er niet alleen in geslaagd om het rijderskampioenschap te winnen, maar ook het teamkampioenschap. We hebben echt laten zien waar wij toe in staat zijn en ik ben er van overtuigd dat we dit kunststukje dit jaar weer kunnen herhalen. De concurrentie zal sterker zijn dan dat het vorig jaar was, omdat er meer ervaren coureurs op de grid staan en daarbij zullen de beste rijders van EuroNASCAR 2 deelnemen aan het EuroNASCAR PRO kampioenschap. Er zullen veel potentiële winnaars zijn en rijders die in de top vijf en top tien kunnen komen.”

Winnen is geen vanzelfsprekendheid en het is vaak nog moeilijker om dit het volgende jaar te herhalen maar Hezemans heeft er vertrouwen in dat hij goed voorbereid is: “Ik moet leren van de fouten die ik vorig jaar heb gemaakt maar zeker ook blijven vast houden aan de dingen die goed gingen. We zullen proberen de consistentie, die we in de tweede helft van 2019 hebben getoond, en het momentum dat we hebben door het behalen van het kampioenschap, vast te houden. Natuurlijk is onze blijvende relatie met Hendriks Motorsport ook een belangrijke factor. We hebben veel geleerd in 2018 en toonden al vanaf het begin aan dat we een team waren waar rekening mee gehouden moest worden. Alles was nieuw, ook voor hen. Met het winnen van zowel het rijders- als het teamkampioenschap vorig jaar zitten we in de flow en dit zal ons zeker helpen.”

Nieuw dit jaar binnen de gelederen van Hendriks Motorsport is de 22- jarige Duitser Tobias Dauenhauer. In 2017 maakte hij de overstap van het karten naar professioneel racen toen hij zijn debuut maakte op de legendarische Nürburgring in het VLN-kampioenschap. In 2018 en 2019 deed hij belangrijke ervaring op in GT3- en GT4-kampioenschappen in Europa. Nadat hij deel uitmaakte van het NWES wervingsprogramma voor coureurs, zal Dauenhauer de overstap maken naar het racen in NASCAR bij het team van Hendriks Motorsport in het EuroNASCAR 2 kampioenschap. Door de auto te delen met de regerend NWES kampioen zal de Duitser een goede basis hebben voor een succesvol debuutseizoen in de officiële Europese NASCAR klasse.

“Ik ben blij om voor het kampioenschap winnende team Hendriks Motorsport te racen in de Europese NASCAR series in 2020”, vertelt de 22-jarige Heppenheimer. “Ik ben trots dat ik deel uit mag maken van het team en ik heb er vertrouwen in dat we vooraan mee zullen strijden in het aankomende seizoen. Ik wil veel van hen leren en me ontwikkelen als coureur. Ik kan niet wachten tot het seizoen van start gaat en deze nieuwe uitdaging aangaan. Ik ben echt gemotiveerd.”

Hezemans kijkt al uit om samen te werken met Dauenhauer in 2020 in NWES: “Ik ken hem omdat we in 2018 samen de Spa 24-uurs race hebben gereden. Hij deed GT4 races en was op zoek naar iets nieuws voor 2020. We introduceerden hem aan de NASCAR Whelen Euro Series en zo is het begonnen. Hij maakte deel uit van het wervingsprogramma en deed het goed tijdens de test. EuroNASCAR is iets compleet nieuws voor hem en hij zal eraan moeten wennen, maar hij zal zeker zijn weg vinden en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken.”

Het seizoen 2020 van de NWES gaat van start op 25-26 april op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje met de zevende editie van het Valencia NASCAR Fest.

 

Dit vind je misschien ook leuk...