Loris Hezemans klaar voor derde NASCAR Xfinity optreden dit jaar op de Brickyard van Indianapolis

Foto credit: Danny Hansen (HMEDIA)

Na twee races op een oval te hebben verreden in de NASCAR Xfinity Series eerder dit jaar, zal Loris Hezemans aankomende zaterdag aan de start verschijnen op de road course van de wereldberoemde Indianapolis Motor Speedway. Met het oog op het behalen van een licentie om volgend jaar in de NASCAR Cup Series te mogen deelnemen, is ook deze race belangrijk.

Het is voor Hezemans niet de eerste keer dat hij op een circuit in de Verenigde Staten zal racen. In 2019 maakte de Nederlander namelijk zijn NASCAR Xfinity Series debuut op Road America, waar hij bij de laatste herstart zelfs op de zestiende positie reed. Een crash in een chaotische laatste herstart verhinderde hem uiteindelijk om een fantastische top twintig-klassering te behalen in zijn allereerste NASCAR race in Noord-Amerika. Daarnaast is Hezemans vanuit Europa natuurlijk bekend met het rijden op zogenaamde road courses en dat is iets wat hem voordeel zal moeten gaan geven tijdens deze race.

Ook dit keer zal Loris uitkomen van het team van Reaume Brothers Racing. De NASCAR Whelen Euro Series kampioen van 2019 en momenteel leider in de EuroNASCAR PRO-puntenstand zal achter het stuur kruipen van hun #33 Chevrolet Camaro.

“Ik ben erg blij om in mijn eerste road course-race van het jaar in het 2021 NXS seizoen voor Reaume Brothers Racing uit te komen”, vertelt Loris Hezemans. “Met deze keer wel trainingen voorafgaand aan de race samen met het feit dat mijn race ervaring voornamelijk op circuits ligt, maakt het een geweldig evenement om naar uit te kijken. Het doel van het weekend is om in ieder geval in de top vijftien te finishen door slim te rijden en mijn circuitervaring op de baan toe te passen.”

De Pennzoil 150 at the Brickyard zal worden verreden op zaterdag 14 augustus. De groene vlag zal worden gezwaaid rond 22:00 Nederlandse tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...