Marc Goossens en Sven van Laere terug bij Braxx Racing voor het NWES seizoen 2020

Het Belgische duo deelt de #91 Braxx Racing Chevrolet Camaro

Ze stapten vorig jaar al samen in voor deelname aan de EuroNASCAR Finals 2019 op Circuit Zolder, naar nu blijkt blijft het niet bij deze ene keer. In 2020 keren Marc Goossens en Sven Van Laere fulltime terug in het NWES kampioenschap in de #91 Anecars Chevrolet Camaro van Braxx Racing. Goossens mikt op EuroNASCAR PRO titel terwijl van Laere zijn rookie seizoen in het EuroNASCAR 2 kampioenschap zal gaan uitkomen. Hun programma zal worden ondersteund door Anecars, een bedrijf gespecialiseerd in automotive wholesale oplossingen.

Goossens is één van de meest ervaren en veelzijdige coureurs op de EuroNASCAR grid. De 50-jarige Belg, die al terug kan kijken op een succesvolle internationale carrière waarin hij o.a. uitkwam in de NASCAR Cup en Xfinity Series, IMSA en de 24h van Le Mans, maakte in 2016 zijn NWES-debuut. Hij bezorgde Braxx Racing hun eerste podiumplaats in datzelfde jaar en was ook de coureur die in 2017 in Zolder de eerste EuroNASCAR PRO-overwinning voor dit Belgische team uit Reet behaalde. In vier deeltijdseizoenen vergaarde Goossens in totaal 13 podiumplaatsen in 34 starts. Het doel voor Goossens in 2020 is de Europese NASCAR-titel.

“Het is geweldig om terug te zijn met Braxx Racing voor een volledig NWES-seizoen. Het wordt mijn 5e jaar samen met dit prachtige team in dit kampioenschap en de samenwerking is altijd uitstekend geweest. Het is ook geweldig om weer een auto te delen met mijn goede vriend Sven Van Laere”, vertelt de uit Geel afkomstige Goossens. “Natuurlijk is het doel om te gaan voor het kampioenschap, anders vindt ik dat je niet moet instappen. Dat dit geen eenvoudige klus zal zijn weten we. Het kampioenschap blijft ieder jaar groeien en de concurrentie wordt met jaar sterker. We zullen echter beter voorbereid aan de start verschijnen in Valencia en ons vooral focussen op ons zelf.”

Van Laere maakte aan het einde van het seizoen 2019 zijn EuroNASCAR-debuut op Circuit Zolder in België. Op zijn thuisbaan, in een weekend dat vooral op zondag werd gehinderd door verraderlijk weer, eindigde de Belg op een keurige 16e en 22e plaats in zijn debuut. Het racen is voor de Gentenaar geen vreemd iets. Zo schreef hij in 2017 de Clio Cup Benelux titel op zijn naam, behaalde in diverse klasse overwinningen tijdens de 24 Uur van Zolder en eindige op een verdienstelijke derde plaats in het Belcar-kampioenschap in 2018.

“Ik ben erg blij om samen met Marc en Braxx Racing dit jaar deel te gaan nemen aan het NWES-kampioenschap. Ik heb er vorig jaar al even aan mogen proeven tijdens de finaleraces op Circuit Zolder. Deze vuurdoop werd met name bemoeilijkt door de slechte weersomstandigheden dat weekend en ik was daarnaast ook nog actief in een GT-race datzelfde weekend wat een totaal andere auto is. Desalniettemin was ik erg gecharmeerd van de auto en de raceklasse dat ik alles in het werk heb gesteld om dit jaar aan de start te verschijnen eind april in Valencia”, aldus van Laere. “2020 zal voor mij met name een leerjaar worden waarbij ik mezelf het doel heb gesteld om mee te strijden voor het podium in de Legend Trophy. Het niveau van de EuroNASCAR is momenteel erg hoog maar het is fantastisch om hier deel van uit te maken en de strijd aan te gaan met zowel ervaren als jong getalenteerde coureurs. Ik ga me dus niet te veel richten op punten en gewoon genieten van het pure raceplezier van dat EuroNASCAR biedt.”

De zevende editie van het Valencia NASCAR Fest vindt plaats op 25 en 26 april op het Circuit Ricardo Tormo.

 

Dit vind je misschien ook leuk...