Martin Doubek richting het Westen: Tsjech maakt zijn Amerikaanse debuut op New Smyrna

Martin Doubek begint vroeg aan zijn race avontuur voor 2020. De Hendriks Motorsport coureur maakt namelijk zijn Amerikaanse debuut in februari tijdens de World Series of Asphalt Racing op New Smyrna Speedway. Daar zal hij gaan uitkomen in de zgn. “Pro Late Model” divisie in een auto van niemand minder dan voormalig NASCAR Trucks Series kampioen Mike Skinner.

Ondanks zijn jonge leeftijd mag je de 25- jarige Tsjech afkomstig uit Litomyšl best al een veteraan noemen in de NASCAR Whelen Euro Series. Hij kwam de afgelopen seizoenen al 30 keer uit in de EuroNASCAR Pro en 36 maal in de EuroNASCAR 2. Daarin scoorde hij drie podiumplaatsen in EuroNASCAR 2 en 2019 was zijn beste seizoen tot nu toe in zijn carrière met een achtste plek in de eindklassering. Zijn doel voor 2020 is een top-5 klassering te halen in de officiële Europese NASCAR serie achter het stuur van de #7 Ford Mustang van Hendriks Motorsport.

Voordat de NWES seizoensopener in Valencia (op 25-26 april) wordt verreden, stapt Doubek op het vliegtuig richting Florida om daar mee te doen aan de beroemde World Series of Asphalt Racing op de halve mile (0,80 km) shorttrack van New Smyrna. Tijdens de drie avonden, 12 – 14 februari, wil hij zo goed mogelijk voor de dag komen in de Pro Late Model divisie. Daarbij hoopt hij gebruik te kunnen maken van de ervaring  van zijn acht starts op Raceway Venray tijdens de NASCAR Whelen Euro Series de afgelopen jaren. Tegelijkertijd wil hij de 3 races gebruiken om zijn ervaring van het racen op een ovaal te verbeteren om zodoende sterker voor de dag te komen wanneer de EuroNASCAR op 12 en 13 van dit jaar Raceway Venray zal aandoen. Het beste resultaat van Doubek op de Nederlandse ovaal tot nu toe zijn twee negende-plaats finishes in 2016.

“Het rijden op een ovaal racen is een compleet andere manier van racen in vergelijking tot het rijden op een circuit. Het lijkt veel makkelijker dan het eigenlijk is,” zegt Doubek. “De bedoeling is om richting Amerika te reizen om daar meer ervaring op te doen van het racen op een ovaal. Zowel mijn team als ik zelf willen daarbij voor het hoogst haalbare resultaat gaan. En natuurlijk wil ik graag leren hoe je een auto moet afstellen voor het racen op een ovaal en hoop ik tevens veel te kunnen leren van de Amerikaanse coureurs die dit al jaren doen. Echte verwachtingen heb ik niet en is het doel van deze trip is simpel: het verbeteren van de rondetijden en men race pace. Het uiteindelijke doel is om me zo goed mogelijk voor te bereiden voor het NWES ovaal weekend, ik wil namelijk dit jaar heel graag winnen op Raceway Venray”.

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor zijn Amerikaanse debuut én de unieke ervaring van het racen aan de andere kant van de oceaan, gaat Doubek het laatste weekend van januari (28-29) nog testen met Pro Late Model auto van Mike Skinner’s  team op New Smyrna.

 

Dit vind je misschien ook leuk...