Melvin de Groot proeft aan EuroNASCAR in Kroatië

Dit weekend is een nieuw gezicht te zien achter het stuur van de #69 Ford Mustang van Team Bleekemolen. In zijn 26e jaar als racecoureur vervangt Melvin de Groot dit weekend Michael Bleekemolen die nog herstelde is van een zware crash op Spa onlangs waarbij hij onder andere een gebroken ruggenwervel opliep.

Daar waar de 44-jarige Nederlander uit Aerdenhout de afgelopen jaren een 2.0 liter turbo gewend is in zijn Renault Clio, dit weekend is het het echte brute Amerikaans racegeweld met een 5,7 liter V8 motor voorin de Ford Mustang. Met een brede glimlach stapt hij dan ook uit na de eerste ochtendtraining.

“Wat een geweldige auto is dit om te rijden en ik ben verrast hoeveel wegligging deze auto heeft, zelfs op een natte baan. Het is voor mij de eerste keer dat ik hier rijd in Grobnik, in een nieuwe auto voor mij en dan ook nog lastige baanomstandigheden met de regen. Het voelde ook een beetje als toen ik startte met racen 26 jaar geleden in de formule Renault. Het is weer werken in de auto zonder elektronische hulpmiddelen en het is gewoon lekker ouderwets schakelen geblazen”.

De Groot kent een lange geschiedenis in de autosport in de afgelopen 26 jaar. Van formule Renault, Porsche SuperCup tot aan een overwinning in de 24-uurs race in Dubai. Of dit een nieuw hoofdstuk gaat worden in zijn autosport carrière of dat het een éénmalig optreden zal worden is nog te vroeg om te zeggen. Echte verwachtingen heeft hij daarom dit weekend niet.

“Ik wil vooral genieten dit weekend van deze geweldige raceklasse maar ik ben zeker niet naar Grobnik afgereisd om als veldvulling hier rond te gaan rijden. Als bij mij de helm op gaat dan komt altijd de competitieve Melvin naar boven en die wil altijd zo hoog mogelijk finishen.

Voor diegenen die Melvin en Sebastiaan live in actie willen zien, de races zijn zoals altijd live te zien via de Facebookpagina Dutch Nascar Fans LIVE. Voor de uitzendtijden zie hieronder:

Zaterdag 17 september om 14:00 uur EuroNASCAR PRO (Sebastiaan Bleekemolen)

Zaterdag 17 september om 17:00 uur EuroNASCAR 2 (Melvin de Groot)

Zondag 18 september om 10.30 uur EuroNASCAR 2 (Melvin de Groot)

Zondag 18 september om 14:45 uur EuroNASCAR PRO (Sebastiaan Bleekemolen)

Dit vind je misschien ook leuk...