NASCAR Whelen Euro Series brengt aangepaste kalender uit voor 2021

Event in het Tsjechische Most opgeschoven naar na de zomer, datum aangekondigd voor seizoensfinale op Vallelunga (IT) en de Hockenheim gecanceld en verschoven naar 2022.

Met het doel om zoveel mogelijk fans de mogelijkheden te bieden om de NWES races in 2021 te kunnen bezoeken en met inachtneming van de huidige beperkingen die nog steeds gelden in Europa, onthulden de NASCAR Whelen Euro Series en zijn circuitpartners vandaag een update van de seizoenkalender voor 2021. Het Most-evenement is verschoven en zal nu plaats vinden in het weekend van 28 en 29 augustus, de NWES Finals op Vallelunga vinden plaats op 30 en 31 oktober en het American Fan Fest op de Hockenheimring is uitgesteld tot 2022.

“We willen altijd de best mogelijke races leveren aan onze fans, partners en deelnemers, maar ook onze passie voor puur racen delen in geweldige Amerikaanse thema-evenementen! Dat is waar deze herziene kalender om draait,” legde NWES President CEO Jerome Galpin uit. “Als de situatie zich ontwikkelt zoals iedereen verwacht, moeten we in staat zijn om al deze evenementen met een grote opkomst te organiseren! We kunnen niet wachten om op 3 en 4 juli in Brands Hatch te zijn voor het Amerikaanse SpeedFest dat elk jaar weer een hoogtepunt van het seizoen is!”

De NASCAR GP van Tsjechië op Autodrom Most is verplaatst van de oorspronkelijke datum naar 28 en 29 augustus om het zodoende een geweldig evenement te kunnen organiseren voor de fans. De EuroNASCAR zal in dit weekend vergezeld worden door het FIA European Truck Racing Championship. 

Door deze verschuiving wordt het Brands Hatch American SpeedFest van 3 en 4 juli het tweede evenement van het NWES-seizoen. De NASCAR GP UK zal de fans weer op het circuit verwelkomen in overeenstemming met de geldende regels van Groot-Brittannië.

Met beperkingen die nog steeds van invloed zijn op Duitsland, zal het American Fan Fest op de Hockenheimring, oorspronkelijk gepland voor 14-15 juli, worden uitgesteld tot 2022 ondanks de inspanningen van het circuitmanagement en de NASCAR Whelen Euro Series.

Na een bezoek aan Tsjechië in augustus, zal EuroNASCAR vervolgens naar Grobnik, Kroatië (18-19 september) en Zolder, België (9-10 oktober) gaan zoals oorspronkelijk gepland.

De 2021 Finals zullen dan plaatsvinden op het Autodromo di Vallelunga en de datum is officieel gemaakt: 30-31 oktober. De NASCAR GP Italië zal voor de allereerste keer gastheer zijn van de NWES Finals.

De NASCAR Whelen Euro Series en zijn circuitpartners kijken ernaar uit om de fans weer te verwelkomen op de EuroNASCAR-evenementen.

Alle races zullen live worden gestreamd op de NASCAR Whelen Euro Series sociale mediaprofielen – Youtube-kanaal, Facebook-pagina en Twitch-kanaal – evenals op Motorsport.tv.

Herziende kalender NWES 2021

Credits: NASCAR Whelen Euro Series

 

Origineel artikel door G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Dit vind je misschien ook leuk...