Nieuwste aanwinst Racing Engineering zorgt voor record veld in de Nascar Whelen Euro Series

Racing Engineering laatste nieuwe toevoeging voor het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap 2019 – Recordaantal van 33 auto’s ingeschreven voor het nieuwe seizoen.

Racing Engineering, één van de meest succesvolle Europese raceteams van de afgelopen periode, maakte afgelopen weekend bekend  deel te gaan nemen aan het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap 2019. Het team, opgericht in 1999 door  Alfonso de Orléans-Borbón, domineerde vanaf de oprichting in 1991 het Spaanse Formule 3 en behaalde, in de 8 jaar dat het deelnam aan deze klasse, in totaal 11 titels.

De meeste bekendheid behaalde het team in de voorloper van het huidige Formule 2 kampioenschap, de GP2 Series. Het team won in zowel 2008 als 2013 de rijderstitel met Giorgio Pantano en Fabio Leimer. Daarnaast werd het team twee maal vicekampioen in het constructeurskampioenschap in deze klasse. Afgelopen jaar nam het team deel aan de European LeMans Series en werd het uiteindelijk 2e in dit kampioenschap.

“Ik ben zeer verheugt om deel uit te gaan maken van de NASCAR familie. Ik heb altijd met veel plezier deze klasse gevolgd en heb altijd de wens gehad om deel te gaan nemen aan dit kampioenschap. Dit wordt nu ook realiteit. We kijken dan ook ontzettend uit naar de seizoensstart over enkele weken in Valencia en zullen proberen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Dat het niet makkelijk zal worden weten we, het kampioenschap is erg sterk vertegenwoordigt met diverse goede rijders en teams. We gaan het dan ook zien maar laten we vooral eerst genieten van het racen en van daar uit werken aan een goede basis voor toekomst ”, vertelt Alfonso de Orléans-Borbón, de teameigenaar van Racing Engineering.

Welke rijders er in Valencia achter het stuur van #48 en #88 Racing Engineering Ford Mustang zullen plaatsnemen, zal de komende week bekend gemaakt gaan worden.

33 auto’s ingeschreven, een nieuw record

Met de inschrijving van maar liefst 33 auto’s door maar liefst 19 teams komende uit 10 verschillende landen heeft de NASCAR Whelen Euro Series hun eerste record voor 2019 al te pakken. Nog nooit werden er zoveel auto’s voor een seizoen ingeschreven.

“We zijn ontzettend trots op de grid voor het 2019 seizoen  wat het grootste en beste is wat we ooit hebben gehad” vertelt NWES eigenaar/CEO Jerome Galpin. “Het veld is gevuld met geweldige teams, top coureurs die allemaal deel uit maken van deze fantastische NASCAR familie. We kijken dan ook erg uit om iedereen weer te mogen verwelkomen in Valencia en er is geen betere manier om het 10-jarig bestaan van deze series te beginnen na een lange winterperiode! We verheugen ons dan ook op de start van een het nieuwe seizoen” zegt Galpin tot slot. 

Of er ook echt 33 auto’s aan de start zullen verschijnen over een kleine 3 weken is nog wel even afwachten. Diverse teams zijn nog druk bezig met hun line-up voor 2019.

Het openingsweekend van de NASCAR Whelen Euro Series vindt plaats op 13 en 14 april 2019 op circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia.

Dit vind je misschien ook leuk...