NWES in eSports: vier NASCAR Whelen Euro Series coureurs te gast in Italiaanse iRacing “Cin Cup Series”

Hezemans, Day, Maggi en Brigatti zullen op een virtuele versie van Watkins Glen racen op maandagavond.

Vier NASCAR Whelen Euro Series sterren zullen op maandag de virtuele racebaan op gaan door als speciale gasten deel te nemen aan de Italiaanse iRacing Cin Cup Series. Regerend EuroNASCAR kampioen Loris Hezemans, tweevoudig kampioen Alon Day, EuroNASCAR 2 runner-up Giorgio Maggi en aanstormend Italiaans talent Alessandro Brigatti zullen deur aan deur strijden tegen lokale sim racing veteranen – zoals Antonio Miccolis, Alessio Fabbri en Matteo Bortolotti – en nog vele andere esports-enthousiasten.

De wedstrijd die de eerste stap is van het NWES project om de uitwisselingen tussen EuroNASCAR en de wereld van sim racen te vergroten, vindt plaats op maandag 23 maart om 20:00 op het virtuele Watkins Glen. Voor deze gelegenheid heeft het evenement dat meetelt voor het reguliere i-CIN seizoen de naam “NWES 110 at The Glen” gekregen en het zal live gestreamd worden op de YouTube-kanalen van EuroNASCAR en SimRacingLeague.TV.

De NWES 110 at The Glen is de perfecte kans voor de Italiaanse NASCAR sim racers om hun droom van racen tegen echte NASCAR rijders in vervulling te laten gaan, terwijl het voor de NWES rijders een speciaal moment is om te delen met de fans.

“Ik ben erg enthousiast over het meedoen aan i-CIN voor de aankomende iRacing Cup race op Watkins Glen”, zei Loris Hezemans. “Tot dusver hebben Alon, Giorgio en ik meegedaan aan de trainingssessies en de competitie vooraan in het veld ziet er goed uit. Het is heel fijn dat zelfs in deze moeilijke tijden we op een of andere manier kunnen genieten van onze passie voor racen en deze kunnen delen met de fans.”

“We maken op dit moment moeilijke tijden mee over de hele wereld. Ik voel me verdrietig om te zien dat autosportevenementen worden gecanceld en uitgesteld, maar dit is de realiteit en ik ben blij om te zien dat de Italianen niet hebben opgegeven en dat ze de passie in leven houden”, vertelde Alon Day. “Ik kwam in aanraking met racen door simulators en virtueel racen is voor mij als echt racen, dus wat ik zeker weet is dat ik mijn best zal doen om alles te winnen wat ik maar kan. Maar belangrijker dan wat dan ook is om iedereen veilig en gezond te houden, zodat we zo snel mogelijk terug de auto in kunnen stappen.”

I-CIN werd opgericht in 2002 en is daarmee de oudste sim racing league in Italië en Alessio Fabbri heeft in zijn carrière het kampioenschap drie keer gewonnen.

“Het is echt fantastisch om de mogelijkheid te krijgen om tegen NASCAR Whelen Euro Series coureurs te racen, waarvan sommigen ook ervaring hebben in NASCAR in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd is het ook een geweldige kans voor ons sim racers. Ik kan niet wachten om met hen de baan op te gaan op maandag!”, zei Fabbri.

De NASCAR Whelen Euro Series zal doorgaan met zoeken naar mogelijkheden met lokale sim racing series in heel Europa die bereid zijn de uitdaging van de sterren in EuroNASCAR aan te gaan met als doel om NWES coureurs en fans virtueel bij elkaar te brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...