NWES lanceert nieuwe wekelijkse EuroNASCAR Esports Series

Vanaf dinsdag 21 april elke dinsdagavond de opwinding van de Europese NASCAR op het het iRacing-platform

Team FJ, oprichter en organisator van de NASCAR Whelen Euro Series en de officiële partner van NASCAR in Europa lanceerde vandaag de EuroNASCAR Esports Series. Het virtuele kampioenschap, met NASCAR Whelen Euro Series teams en coureurs, zal vanaf 21 april elke dinsdagavond via iRacing-platvorm online verreden gaan worden. Alle 8 races zullen live te zien zijn via onze Facebookpagina Dutch Nascar Fans LIVE.

Close racing, entertainment en uitdagende circuits zullen de belangrijkste elementen zijn van de EuroNASCAR Esports Series, die volledig verbonden zullen zijn met real-life NWES en het formaat dat EuroNASCAR tot het beste toerwagenkampioenschap in Europa heeft gemaakt de afgelopen jaren. De kalender omvat 8 evenementen waarbij de laatste drie dienen als play-off rondes en er dubbele punten te verdienen zijn. 

photocredits: EuroNASCAR

De beste NASCAR Whelen Euro Series coureurs zullen komende wejeb gaan strijden om deze nieuwe Esports titel. Daarnaast kunnen ook punten verdiend worden voor het NWES Teams kampioenschap. Dit maakt dat de EuroNASCAR Esports Series de allereerste sim-racing serie zal zijn wat ook impact heeft op het reguliere race-seizoen. Naast de reguliere NWES-rijders zullen er ieder evenement een aantal beroemde sim-racers en gastrijders hun opwachting gaan maken.

Het virtuele seizoen zal van start gaan op dinsdag 21 april om 20:00 uur op Daytona International Speedway waarbij men niet op de gebruikelijke ovaal de strijd zal aan gaan met elkaar maar op de Daytona Road Course. De week erna (28 april) zal het eerste evenement plaatsvinden waarbij er ook daadwerkelijk punten verdiend kunnen worden door de rijders. Decor voor dit evenement is het legendarische Engelse circuit van Brands Hatch wat ook al jaren deel uit maakt van het reguliere NWES seizoen. Verder zal de Esport Series ook het Belgische circuit van Zolder en legendarische circuits zoals Watkins Glen, de Charlotte Roval en de Indianapolis Road Course aan doen.

“Allereerst is dit een uitdagende tijd voor ons allemaal waarbij we iedereen vragen om veilig en gezond te blijven. Het is in deze lastige tijd erg belangrijk voor ons om onze fantastische fans, coureurs en sponsoren te blijven ondersteunen”, aldus NWES President – CEO Jerome Galpin. “De EuroNASCAR Esports Series is een geweldige manier om hen te voorzien van spannende races en entertainment in afwachting van dat situatie weer normaal zal zijn. Dit geeft ons tevens de mogelijkheid om een virtuele dimensie toe te voegen aan onze zeer succesvolle NASCAR Whelen Euro Series en deze verder te ontwikkelen. We kijken daarom ook uit naar 21 april om onze passie voor racen te delen, of het nu echt of virtueel racen is.”

photocredits: EuroNASCAR

Alle evenementen van de EuroNASCAR Esports Series worden uitgezonden via het YouTube kanaal en Facebook van EuroNASCAR en onze Facebookpagina Dutch Nascar Fans LIVE. Ieder evenement zal beginnen om 20:00 uur waarbij de fans een twee uur durend programma voorgeschoteld krijgen met fantastisch spannende gevechten. De volledige deelnemerslijst en de kalender van de EuroNASCAR Esports Series zullen de komende dagen bekend gemaakt worden.

Dit vind je misschien ook leuk...