NWES onthult zinderende kalender voor 2020

Met dertien rondes, 26 races, die headliner zijn van zeven geweldige American Festivals.

De NASCAR Whelen Euro Series zal zeven Europese landen en grote steden bezoeken in 2020: Valencia, Spanje – Londen, VK – Praag, Tsjechië – Eindhoven, Nederland – Rome, Italië – Brussel, België – Frankfurt, Duitsland. De kalender biedt dertien rondes aan spannende, door-to-door NASCAR racing op de beste circuits in Europa en een unieke ervaring voor fans en families met ongeëvenaarde evenementen met Amerikaans thema.

Nieuw voor 2020 zijn de Playoffs waarin dubbele punten worden uitgedeeld, die uitgebreid zijn naar zes races, een gloednieuw American Festival in Rome, Italië en de Euro NASCAR Finals op Hockenheim, waarmee de status van de series als een van de beste kampioenschappen in Europa, verder verbeterd wordt.

“Dit is waarschijnlijk de beste kalender in de geschiedenis van de series!”, verklaart NWES President CEO Jérôme Galpin. “We zijn ontzettend trots en hebben het geluk om te werken met zulke fantastische circuit partners. We delen allemaal hetzelfde doel om Europese fans een unieke ervaring bij de circuits aan te bieden, gebaseerd op Pure Racing, volledige toegang tot de wedstrijden en geweldige American fun festivals!”

“Het schema voor volgend jaar is een bewijs van de sterkte en populariteit van de NASCAR Whelen Euro Series”, zei Gene Stefanyshyn, NASCAR Chief International Officer. “De series zal spannende, zij-aan-zij NASCAR racing naar de fans brengen in zeven landen in Europa. Onze nabijheid tot verschillende grote steden – inclusief het nieuwe American Festival in Rome – zal het voor gezinnen gemakkelijk blijven maken om onze stijl van racen van dichtbij mee te maken.”

Het Europese NASCAR seizoen zal beginnen op 25 en 26 april met de traditionele openingsrondes in Valencia, Spanje. Het Valencia NASCAR Fest op het Circuit Ricardo Tormo zal zijn zevende editie vieren. Zes weken later zal de NWES series gaan naar Brands Hatch, VK voor het immens populaire American SpeedFest. Op het historische 1,9km Indy Circuit zal voor de achtste keer de British NASCAR GP georganiseerd worden op 6 en 7 juni.

Na een prachtig inaugureel evenement in 2019, zullen Most en Tsjechië op 21 en 22 juni wederom Euro NASCAR verwelkomen – net na het tekenen van een meerjarige contractverlenging – met de tweede editie van de Autodrom Most NASCAR Show. Raceway Venray zal opnieuw het reguliere seizoen afsluiten op 11 en 12 juli met een herhaling van het succesvolle format met een EuroNASCAR 2 (voorheen ELITE 2) race van 70 ronden op zaterdag en een EuroNASCAR Pro (voorheen ELITE 1) race op zondag op de snelste halve mijls oval in Europa.

Na de zomerstop is het weer tijd voor de Playoffs met zes races waarin dubbele punten worden uitgedeeld. Op 12 en 13 september zal het debuut zijn van een gloednieuw American Festival in Rome, Italië op de vier kilometer lange road course van Vallelunga. Het Italiaanse evenement wordt drie weken later gevolgd door de zesde editie van de NASCAR GP Belgium op het historische Circuit Zolder in de bossen van de Limburgse regio.

De Hockenheimring in Duitsland zal voor het eerst de Euro NASCAR Finals organiseren op 17 en 18 oktober 2020. Een garantie voor spectaculair door-to-door racing, het iconische Duitse circuit zal de NASCAR Whelen Euro Series kampioen bekronen in de vierde editie van het American Fan Fest.

Valencia, Most, Zolder en Hockenheim zullen de vier rondes organiseren die de ELITE Club kalender voor 2020 vormen. De op regelmaat-gebaseerde divisie van de NASCAR Whelen Euro Series zal op de baan in actie komen op de donderdag bij de vier weekenden en het zal het vierde seizoen van de divisie zijn.

De NWES kalender voor 2020 zal elke race fan de kans bieden om te genieten van de ongeëvenaarde sfeer van een NASCAR GP en het kent de rijders een grote verscheidenheid aan race ervaringen toe. Alleen de beste van de beste wordt de 2020 Euro NASCAR kampioen. Markeer de data, race fans!

Dit vind je misschien ook leuk...