NWES zal 2020 kampioen kronen in historisch dubbelevenement in Valencia

De NASCAR GP de la Comunitat Valenciana zal de NASCAR GP Germany vervangen om een historische Super Speed Week te creëren!

Een ongekend dubbelevenement met vier dagen aan Pure Racing zal het 2020 NASCAR Whelen Euro Series seizoen afsluiten op Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Het wereldberoemde Spaanse circuit zal gastheer zijn van de NASCAR GP de la Comunitat Valenciana op 3 en 4 december net voor de EuroNASCAR Finals op 5 en 6 december.

Voor het eerst in de geschiedenis van de series zullen de laatste acht races van het seizoen plaatsvinden op vier achtereenvolgende dagen. De kampioenen van EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR 2 van 2020 zullen worden gehuldigd aan het eind van deze Super Speed Week!

Door bepaalde regels om het verspreiden van COVID-19 tegen te gaan in de regio van Baden-Württemberg moest het Hockenheimring American Fan Fest uitgesteld worden naar 2021. Het populaire Duitse evenement zal vervangen worden door de NASCAR GP de la Comunitat Valenciana op 3 en 4 december.

Vervolgens zal het Spaanse circuit gastheer zijn van de NASCAR Whelen Euro Series Finals op 5 en 6 december, waarin dubbele punten worden uitgedeeld om zo het seizoen af te sluiten en te bepalen wie de titels en de daarbij horende trofeeën krijgen.

“Iedereen heeft zich continue aangepast tijdens deze moeilijke periode. De situatie op de Hockenheimring is helaas zoals het is en we kunnen met iedereen daar werken aan een grotere en betere NASCAR GP Germany in 2021. Maar dit kan onze creativiteit nooit stopzetten en we zijn ontzettend blij om deze zeer unieke Super Speed Week te organiseren met onze vrienden van Circuit Ricardo Tormo. Deze vier dagen van Pure Racing zullen geschiedenis schrijven en we kunnen niet wachten om het seizoen over een paar weken te beginnen op Vallelunga! Laten we gaan racen!”, vertelde NWES President – CEO Jérôme Galpin.

“Het organiseren van twee NASCAR Whelen Euro Series rondes op Circuit Ricardo Tormo is geweldig nieuws en ook een uitdaging voor ons. Ons team is gewend aan het organiseren van de seizoensafsluiters van vele kampioenschappen in auto- en motorracen, dus we zijn goed voorbereid op 3, 4, 5 en 6 december voor deze historische Super Speed Week”, vertelde Gonzalo Gobert, General Manager van Circuit Ricardo Tormo.

De aangepaste kalender van NWES in 2020 bestaat uit vijf evenementen in vier Europese landen op vier iconische banen. Het EuroNASCAR seizoen zal beginnen op 12 en 13 september op Autodromo di Vallelunga in Rome, Italië, gevolgd door de NASCAR GP Belgium op Circuit Zolder op 3 en 4 oktober. Op 14 en 15 november zal het gevecht om de NWES titel verdergaan in Tsjechië op Autodrom Most. De NASCAR Whelen Euro Series zal vervolgens naar Valencia gaan van 3 tot en met 6 december voor de NASCAR GP de la Comunitat Valenciana en de EuroNASCAR Finals.

Aangepaste kalender van 2020

  1. 12–13 september – NASCAR GP Italy op Autodromo di Vallelunga
  2. 3–4 oktober – NASCAR GP Belgium op Circuit Zolder
  3. 14–15 november – NASCAR GP Czech Republic op Autodrom Most
  4. 3–4 december – NASCAR GP Comunitat Valenciana op Circuit Ricardo Tormo
  5. 5–6 december – EuroNASCAR Finals Spain op Circuit Ricardo Tormo

Dit vind je misschien ook leuk...