PK Carsport met Day en Stienes Longin op jacht naar EuroNASCAR Esports series titel

Naast de twee vaste rijders zullen mogelijk leden van het team gastoptreden maken in enkele races

Nog een kleine week te gaan en dan zal het EuroNASCAR seizoen 2020 van start gaan. Niet zoals gebruikelijk op het Spaanse circuit van Ricardo Tormo maar virtueel vanachter de sim in de huiskamers en garages van de NWES-coureurs. In aanloop naar het eerste evenement op 21 april stelt Dutch Nascar Fans de teams van de Lage Landen voor met vandaag het Belgische team van PK Carsport.

Ook voor het Belgische team van PK Carsport geldt hetzelfde als de overige autosport teams: afwachten tot het groene licht gaat komen dat er weer geracet mag worden op de circuits. Tot die tijd het doen met de mogelijkheden die voorbijkomen zoals de EuroNASCAR Esports series.

Zelf is teammanager Anthony Kumpen niet zo bekent met Iracing. “In mijn tijd waren simulatoren nog niet echt super populair. Ik denk wel dat het zeker voordelen heeft om bijvoorbeeld voor een wedstrijd de baan beter te leren kennen” vertelt Kumpen. “Maar je kan volgens mij niet zeggen dat iemand die goed is in Iracing automatisch ook in het echt goed kan racen of omgekeerd. Verder denk ik dat de ‘thuis’ simulatoren nog niet voldoende realistisch zijn en als je naar een echte realistische topsimulator gaat, dan heb je het al over grote budgetten. Er zijn dus zeker wat verschillen, maar desondanks heeft het zeker nut en helpen alle kleine punten en ben benieuwd wat de Esports Series gaat brengen”.

Met tweevoudig NWES-kampioen Alon Day heeft PK Carsport ook direct een titelkandidaat in huis binnen hun Esports team. De 27-jarige Israëliër is zeker geen onbekende binnen de Iracing wereld waar hij al jaren furore maakt onder de racenaam ‘Brandon D James’. “Het is positief om te zien dat NWES en Iracing de handen ineenslaan met dit Esports-kampioenschap tijdens deze moeilijke tijd voor iedereen momenteel met het Corona-virus. Hoe mooi is het om te zien hoe coureurs juist in deze tijd zich verenigen om de racespirit levend te houden” zegt Day. “Ik ben er ook van overtuigd dat het geen eenvoudig klus zal worden aangezien veel coureurs momenteel elke dag hard aan trainen zijn. Ik zal dan ook mijn uiterste best gaan doen om de Monster Energy-auto naar de top te brengen en te laten zien dat zelfs in de virtuele wereld PK-autosport bovenaan zal staan net zoals op het echte asfalt”.

Naam: Alon Day
Nationaliteit: Israëliër
Leeftijd: 27
Auto: #24 Chevrolet Camaro
Persoonlijke: Monster Energy
sponsor
 

 

Voor de tweede rijder van het PK Carsport Eseries team is de virtuele racewereld geheel nieuw. Dit betekent echter niet dat we met Stienes Longin geen rekening moeten houden, in tegendeel. Hij zal er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen in zijn # 11 Chevrolet Camaro met de kleuren van Projob. “Dit is volgens mij het best mogelijke wat we momenteel kunnen doen dat het kortste aansluit bij het echte werk” zegt de 28-jarige Belg. “Het blijft voor mij toch echter een spel. Er zijn wel extreem veel gelijkenissen maar het echt werk is toch net iets fijner. Persoonlijk kijk ik vooral uit naar het moment wanneer ik terug kan plaats nemen achter het stuur van the real thing”!

Naam: Stienes Longin
Nationaliteit: Belgisch
Leeftijd: 28
Auto: #11 Chevrolet Camaro
Persoonlijke: Projob, Peetermans, Jost Group
sponsoren      EMT, MEDECLINIC en CARCONNEX

Naast deze twee vaste rijders is het mogelijk dat nog andere leden van het PK Carsport team een gastoptreden gaan doen in een race. Zo nam de crewchief van Longin, Bavo Follon, afgelopen week al deel aan een virtuele NASCAR-wedstrijd op Road America. En niet geheel onverdienstelijk. In spannende wedstrijd stuurde hij de #111 Projob Chevrolet Camaro naar een 3e plaats.

Het eerste evenement van de EuroNASCAR Esports Series zal plaats vinden op dinsdag 21 april 2020 om 20:00 uur en is live te zien op het de Facebookpagina van Dutch Nascar Fans LIVE of het YouTube kanaal van EuroNASCAR.

Dit vind je misschien ook leuk...