Scott Jeffs fulltime in EuroNASCAR PRO met Braxx Racing

Na indruk te hebben gemaakt met enkele sterke resultaten in zijn debuutseizoen bij Braxx Racing in 2019, verlengd de 22-jarige Brit Scott Jeffs zijn contract bij het Belgische team en keert hij in 2020 fulltime terug in de NASCAR Whelen Euro Series. Jeffs zal in de #78 Ford Mustang gaan uitkomen in het EuroNASCAR PRO kampioenschap.

Jeffs werkte vorig jaar een gedeelte kalender af en kwam acht races in actie– zes in EuroNASCAR 2 en twee in EuroNASCAR PRO. Zijn sterkste optreden in de EuroNASCAR 2 beleefde hij voor zijn thuispubliek op Brands Hatch waar hij lang mee vocht voor een podiumfinish. Bij zijn EuroNASCAR PRO-debuut in september op de Hockenheimring scoorde Jeffs direct een indrukwekkende 9e plaats.

“Ik ben erg blij om in 2020 weer aan de start te staan van het EuroNASCAR kampioenschap. Het zal wel een uitdagend seizoen voor me worden omdat ik tevens aan mijn laatste jaar aan de universiteit begin. Echter, deze kans diende zich aan en die wil ik met beide handen aangrijpen,” zegt Jeffs. “EuroNASCAR is voor mij ook altijd het hoofddoel voor 2020 geweest. Ik heb het ontzettend naar men zin gehad in 2019 en ondanks dat ik niet in alle rondes heb meegedaan, denk ik dat ik een sterke indruk heb gemaakt in beide kampioenschappen. Ik kijk er dan ook echt naar uit om terug te keren op de grid samen met Braxx Racing.”

Met de opstap naar het EuroNASCAR PRO-kampioenschap en mee te gaan strijden tussen de beste NASCAR-coureurs in Europa is een volgende belangrijke stap in Jeffs’ carrière. De Britse coureur heeft er echter alle vertrouwen in dat hij deze stap, met de steun van Braxx Racing, zal kunnen maken.

“Dit jaar zal ik uitkomen in het EuroNASCAR PRO kampioenschap. Het zal een behoorlijke uitdaging zijn, echter heb ik er alle vertrouwen in dat ik er klaar voor ben na mijn negende en dertiende plek tijdens mijn debuut in Hockenheim vorig jaar. Mijn doel is om regelmatig in de top-10 te finishen wat zeker haalbaar is met een auto van Braxx Racing. Het is een geweldig team om mee samen te werken en ze hebben de auto altijd prima voor elkaar. Geef me even de tijd tijdens de eerste paar races en dan zullen de resultaten vanzelf komen!” besluit Jeffs.

De NASCAR Whelen Euro Series gaat weer van start in april met de seizoensopener in het Spaanse Valencia. Samen met Braxx Racing zal Scott Jeffs er helemaal klaar voor zijn om de strijd aan te gaan met de andere coureurs.

 

Original text by André Wiegold/Gian Luca Guiglia

Dit vind je misschien ook leuk...