Sebastiaan en Michael Bleekemolen in Nascar Whelen Euro Series in 2019!

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de bekende Nederlandse racefamilie Bleekemolen in 2019 gaat deelnemen aan het Europese NASCAR-kampioenschap. Dutch Nascar Fans sprak met Sebastiaan Bleekemolen over dit geweldige nieuws.

“Wij zijn ook erg verheugd met dit nieuws” geeft Sebastiaan aan. “Na het behalen van het kampioenschap in de Renault Clio Central Europe waren we op zoek naar iets nieuws voor 2019 en wat qua budget ook haalbaar is. Ik heb altijd al een keer willen racen op een oval en vorig jaar hadden we Nascar Whelen Euro Series al zien rijden op Hockenheim. Via Toine en Loris Hezemans zijn we in contact gekomen met NWES en zo is het balletje gaan rollen. In december hebben we getest tijdens de Euro NASCAR recruitment day op Franciacorta waarna we hebben besloten om de stap te maken voor 2019”.

“Het nieuws is allemaal nog vers” vervolgt Sebastiaan. “We hebben een nieuwe auto besteld bij Team FJ die we helemaal zelf zullen gaan opbouwen. Met welk nummer of met welke body we gaan rijden moeten we nog even bekijken”. Wel bekend is dat Sebastiaan zal instappen in de Elite 1 klasse terwijl vader Michael zal gaan uitkomen in de Elite 2. “Voor men vader is het ook een prachtige nieuwe uitdaging waarbij hij kan laten zien dat hij op 69-jarige leeftijd het racen nog steeds niet verleerd is. De verschillen in de autosport met alle technische hulpmiddelen zitten vaak in tienden of honderdsten. In NASCAR is het pure racing zonder deze technische hulpmiddelen en komt het ook echt aan op de rijder”.

“Wat ook wel leuk is om te vertellen voor de Nederlandse NASCAR-fans is dat de auto daarnaast ingezet zal gaan worden op Zandvoort bij Bleekemolens Race Planet. Het is de bedoeling dat de auto gebruikt zal gaan worden voor zogenaamde ride alongs waarbij je kunt instappen en als passagier eens kunt ervaren hoe zo’n V8 beest is. Een unieke ervaring voor iedere NASCAR-fan denk ik”.

Het raceseizoen zal het tweede weekend van start gaan in het Spaanse Valencia. Als je zelf eens deze brute V8’s in actie wilt zien, op 13 en 14 juli 2019 heb je de mogelijkheid! Dan zal de Nascar Whelen Euro Series Raceway Venray aandoen voor ronde 5 van het kampioenschap. Kaarten hiervoor zijn online te bestellen via https://americancarfest.de .

Mark van Lankvelt
Dutch Nascar Fans

?: Sebastiaan Bleekemolen

 

Dit vind je misschien ook leuk...