Straffen Day en Ercoli teruggedraaid; Hezemans op EuroNASCAR 2 podium na technische overtreding Tziortzis

Foto credit: Klemen Sofrić

Alon Day, uitkomend voor PK Carsport, kwam in de tweede race van de PRO-divisie afgelopen zondag als eerste over de finish op nabij Valencia gelegen Circuit Ricardo Tormo. De Israëliër kreeg vervolgens een straf voor het te vroeg vertrekken bij de laatste herstart. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) was 0,385 seconden verwijderd van Day bij het zwart-witgeblokt, maar de Italiaan kreeg te horen dat hij ook zou worden bestraft, ditmaal voor het te vaak overschrijden van de track limits. Ercoli’s teamgenoot Nicolò Rocca werd als winnaar van PRO Race 2 van de NASCAR GP Spain uitgeroepen. Na verder onderzoek zijn de tijdstraffen van Day en Ercoli echter teruggedraaid.

Day heeft dan toch de zege te pakken voor Ercoli en Rocca. Romain Iannetta (Marko Stipp Motorsport), Alexander Graff (SpeedHouse), Marc Goossens (SpeedHouse), Frédéric Gabillon (RDV Compétition), Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport), Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) en Massimiliano Lanza (CAAL Racing) maken dan de top tien af. Tijdstraffen voor het ‘jumpen’ van die laatste herstart waren er wel voor Martin Doubek (Hendriks Motorsport) die als vijftiende is geklasseerd, Lucas Luhr (Racingfuel Motorsport) als zeventiende, Giorgio Maggi (Race Art Technology) als achttiende, Yevgen Sokolovskiy (Marko Stipp Motorsport) als 22e, Patrick Lemarié (Academy / Alex Caffi Motorsport) als 23e en Yannick Panagiotis (Panasport) als 27e.

Rocca gaat dankzij zijn overwinning op zaterdag aan de leiding van het kampioenschap in de PRO-divisie op slechts een puntje voor Day. Graff, Dauenhauer en Lanza zijn derde, vierde en vijfde op acht, tien en veertien punten achterstand, respectievelijk.

Vladimiros Tziortzis (Academy / Alex Caffi Motorsport) leek de EuroNASCAR 2-divisie ‘gesweept’ te hebben, maar de Cyprioot kreeg een straf van tien posities, nadat zijn No. 5 EuroNASCAR FJ-auto niet door de technische keuring kwam op zondag. Dit promoot Alberto Naska (CAAL Racing) naar de eerste plaats in Race 2 en in het EuroNASCAR 2-kampioenschap. Doubek is geklasseerd als tweede voor Hendriks Motorsport-teamgenoot Liam Hezemans die dus in zijn debuutweekend toch een trofee voor een algemene podiumpositie binnensleept. Ulysse Delsaux (RDV Compétition), Gil Linster (CAAL Racing), Francesco Garisto (MK1 Racing – RaceArt Technology), Paul Jouffreau (SpeedHouse), Leonardo Colavita (Racers Motorsport), Advait Deodhar (Not Only Motorsport) en Melvin de Groot (Team Bleekemolen) werden in die volgorde vierde tot en met tiende.

Naska heeft een voorsprong van zes punten op Doubek en negen op Tziortzis in de tussenstand, terwijl Hezemans de vierde plek in het kampioenschap deelt met Delsaux en Linster op tien punten achterstand. Melvin de Groot vinden we op positie acht, negentien punten achter Naska.

Dit vind je misschien ook leuk...