Team Bleekemolen keert terug in EuroNASCAR in 2021

Sebastiaan en Michael Bleekemolen zullen wederom de #69 Ford Mustang delen

Na hun afwezigheid in 2020 vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie bereidt Team Bleekemolen zich momenteel druk voor op hun terugkeer in de NASCAR Whelen Euro Series. Het Nederlandse team zal opnieuw in actie gaan komen met Sebastiaan Bleekemolen in het EuroNASCAR PRO kampioenschap en Michael Bleekemolen in het EuroNASCAR 2 kampioenschap.

Het team maakte in 2019 hun officiële Europese NASCAR-debuut en maakte meteen indruk in beide kampioenschappen. Sebastiaan Bleekemolen scoorde zijn eerste top-5 finish in Most na een sterke eerste race op het beroemde circuit in Tsjechië. In de tweede race op Autodrom Most volgde opnieuw een top-10. Ondanks het eerste succes in de NWES ziet de Nederlander nog veel ruimte om de prestaties te verbeteren.

“Voor mij persoonlijk is EuroNASCAR een van de leukste kampioenschappen die er is “, aldus de inwoner van Aerdenhout. “2019 was een leerjaar voor ons en we hadden wat problemen met de techniek van de auto, vooral met de remmen. Het was niet de start die we wilden, maar we zijn bereid om het dit jaar beter te doen. We beginnen volgende week met testen en het wordt mijn eerste keer in de Ford Mustang sinds 2019. Ik kijk er echt naar uit om de motor weer te laten vlammen.”

Sebastiaan’s vader Michael mag dan met een leeftijd van 71 jaar de oudste coureur op de grid zijn, de ervaren autocoureur heeft nooit ook maar iets van die competitiviteit verloren. In 2019 vierde hij zijn 70e verjaardag op Circuit Zolder door het nummer van de teamauto voor het evenement te veranderen van #69 in #70. Hij was een felle kanshebber om de Legend Trophy te winnen in zijn EuroNASCAR rookie seizoen, maar verloor tegen Ian Eric Waden via tie-breaker omdat de twee gelijk stonden in punten. Michael Bleekemolen wil de Legend Trophy zeker winnen.

“Ik zal de auto weer delen met mijn vader Michael, die nu 71 jaar oud is”, aldus Sebastiaan, die erg trots is op zijn vader. “Hij heeft nog steeds het enthousiasme en de fascinatie voor het racen als een tiener.”

Daarom wil het vader-zoonteam het algehele tempo van de #69-auto verbeteren en in beide EuroNASCAR-kampioenschappen in de aanval gaan. De strijd om titels en trofeeën begint op 15 en 16 mei op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. De kwalificatie en alle races zullen naast de sociale mediakanalen van EuroNASCAR (YouTube, Facebook en Twitch tv) ook live te zien zijn op onze Facebookpagina Dutch Nascar Fans LIVE.

 

Origineel artikel door G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Dit vind je misschien ook leuk...