Team Bleekemolen op zoek naar vooruitgang in EuroNASCAR in 2020

Het Nederlandse team zal een Ford Mustang inzetten voor Sebastiaan en Michael Bleekemolen.

Met hun indrukwekkende geschiedenis in de racerij zijn de Bleekemolens zeker één van de meest succesvolle racefamilies in Europa. Hun Team Bleekemolen organisatie doet mee aan verscheidene kampioenschappen wereldwijd en voegde de NASCAR Whelen Euro Series toe aan hun programma in 2019. Team Bleekemolen zal wederom op de grid van het officiële Europese NASCAR kampioenschap staan in 2020 met Sebastiaan en Michael Bleekemolen achter het stuur van een Ford Mustang.

Het eerste jaar in EuroNASCAR was een leerproces voor het Nederlandse team: Sebastiaan Bleekemolen nam deel in het EuroNASCAR PRO (ENPRO) kampioenschap en scoorde één top vijf-resultaat op Autodrom Most in Tsjechië en eindigde het seizoen met een gemiddelde finishpositie van 15.9, terwijl Michael tweede werd in de Legend Trophy in het EuroNASCAR 2 (EN2) kampioenschap met vier top-10’s. Voor 2020 is het doel duidelijk: constant stappen vooruit zetten.

“We zijn absoluut niet blij met de resultaten die we in het seizoen 2019 hebben behaald. We doen mee om te winnen en mijn persoonlijk beste resultaat was een vijfde plaats”, zegt Sebastiaan Bleekemolen. “Mijn vader deed het goed in de Legend Trophy, wat geweldig is op 70-jarige leeftijd! We worstelden met de remmen, maar we denken dat we dat probleem hebben opgelost tijdens de winter. Ik hoop dat we kunnen vechten voor podiumplaatsen in seizoen 2020.”

Sebastiaan Bleekemolen gelooft dat de NWES één van spannendste race series in Europa is. “We gingen naar Franciacorta in december in 2018 om de auto’s te testen. Na de eerste ronde waren Michael en ik ontzettend enthousiast over de auto en de klasse. Het niveau van de series en alles eromheen ligt enorm hoog en we houden ervan om sterke competitie te hebben. Alles is goed georganiseerd, dus we zijn erg blij om deel uit te maken van EuroNASCAR.”

De vader van Sebastiaan, voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen, werd 70 jaar jong tijdens de NWES Finals op Circuit Zolder. Hij was één van de meest consistente coureurs in de strijd om de Legend Trophy, de klasse voor EN2 rijders van 40 jaar en ouder. Hij stond gelijk met Ian Eric Waden voor de leiding in de klasse na dertien races vol spannende gevechten, maar het was de Fin die de trofee mee naar huis nam dankzij zes overwinningen in het seizoen tegen de drie van Bleekemolen, die uiteindelijk tweede werd.

“Mijn doel is om de Legend Trophy te pakken in 2020, maar ik wil ook het overall podium bereiken in sommige races, dus we hebben een hoop werk te doen in het aankomende seizoen”, vertelt Michael Bleekemolen. “NASCAR is geweldig! De auto’s hebben veel paardenkrachten, de concurrentie is sterk en alle race weekenden zijn heel goed georganiseerd. Ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen in Valencia!”

Het seizoen 2020 van de NWES gaat van start op 25-26 april op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. De Bleekemolen familie zal weer in actie komen met hun Ford Mustang en als vader-zoon combinatie vooraan meestrijden in de zevende editie van het Valencia NASCAR Fest.

Dit vind je misschien ook leuk...