Team Bleekemolen wil stijgende lijn in de NASCAR Whelen Euro Series doortrekken naar het 2022 seizoen

2021 was tot nu het beste seizoen voor het Nederlandse Team Bleekemolen in de NASCAR Whelen Euro Series dat in 2022 zal terugkeren in dit kampioenschap. Aankomend seizoen zal het Nederlandse team aan de start verschijnen met het rijders duo Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot in de #69 Mustang. Daarnaast zal het team tijdens een aantal race weekenden een tweede auto inzetten (#72 Ford Mustang) in de EuroNASCAR 2 met achter het stuur Nederlands racelegende Michael Bleekemolen.

Na het seizoen 2020, dat door een pandemie werd geteisterd, keerde Sebastiaan Bleekemolen in 2021 uitermate sterk terug in het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap. De 43-jarige Nederlander behaalde direct zijn eerste podiumfinish tijdens de openingsrace van het kampioenschap op het Spaanse Circuit Ricardo Tormo en voegde daar later in het seizoen nog twee podiumplaatsen aan toe en eindigde uiteindelijk op een 8e plaats in het kampioenschap. Bleekemolen toonde afgelopen seizoen meermaals dat het tempo aanwezig was om mee te strijden voor de overwinning en is klaar om op deze sterke basis van verder te bouwen.

“Ik kijk echt uit naar dit seizoen”, zegt Bleekemolen. “Niet alleen als team hebben we het afgelopen seizoen veel geleerd, maar ook als coureur heb ik een aantal stappen voorwaarts gemaakt. Mijn doel is om het beter te doen dan 2021 en ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook mogelijk is. Technisch gezien hebben we veel tijd in de auto geïnvesteerd en hebben hem van de grond af opnieuw opgebouwd. Dus geen excuses meer!”

 

Melvin de Groot nam in september 2021 voor het eerst plaats achter het stuur van de #69 Mustang als invaller voor Michael Bleekemolen, die door een rugblessure aan de kant stond. De Groot had direct de snelheid te pakken in het EuroNASCAR 2-kampioenschap, scoorde drie top-10’s finishes in vier starts en behaalde zelfs een podium tijdens het raceweekend op Circuit Zolder. De Nederlander, die ook drie Legend Trophy-overwinningen boekte, zal in 2022 fulltime aan de start verschijnen.

“Ik race nu 30 jaar en dat is een erg lange tijd. Toen ik vorig jaar mijn debuut maakte in NASCAR vond ik het erg leuk om weer te racen. Het was erg leuk met het handmatig schakelen en het harde werken dat je moet doen om snel te gaan,” aldus de Groot. “Voor mij is het belangrijkste dat ik weer net zoveel plezier achter het stuur heb als vorig jaar. Tegelijkertijd race ik natuurlijk niet om het veld te vullen, ik ben een coureur en het doel is om te strijden voor een plaats in de top-5 of de top-6 in het kampioenschap. Er zijn genoeg goede coureurs en ik moet nog veel leren, maar ik hoop dat we vooraan mee kunnen doen en dat is waar ik voor ga!”

Drievoudig Legend Trophy racewinnaar Michael Bleekemolen zal dit jaar eindelijk weer achter het stuur plaatsnemen, zei het voor een parttime programma in EuroNASCAR 2. Met zijn 72 jaar verbeterd de voormalig Formule 1-coureur zijn eigen record als oudste coureur in de NASCAR Whelen Euro Series. 

Het 2022 NASCAR Whelen Euro Series seizoen trapt af op 14 en 15 mei op het Spaanse Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Alle actie van de NASCAR GP Spanje zal live worden gestreamd op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR – YouTube en natuurlijk op ons eigen Facebook kanaal Dutch NASCAR Fans LIVE.

 

Fotocredits: EuroNASCAR, Stephane Azemard en Bart Dehaese

 

Dit vind je misschien ook leuk...