Tobias Dauenhauer en Liam Hezemans delen in 2022 de #50 Ford Mustang van Hendriks Motorsport

Na een zeer succesvol jaar in 2021 zal Hendriks Motorsport het aankomend seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series met een jong en getalenteerd race-duo aan de start verschijnen in hun #50 Ford Mustang. Tweevoudig EuroNASCAR 2 vice-kampioen Tobias Dauenhauer zal de volgende stap in zijn carrière zetten en debuteren in EuroNASCAR PRO, terwijl de 18-jarige Liam Hezemans de overstap zal maken van karten naar autoracen en uitkomen in EuroNASCAR 2.

De 23-jarige Tobias Dauenhauer neemt de grootste stap in zijn nog jonge race carrière. Na 11 pole starts, 8 overwinningen en 17 top-5 klasseringen in 22 starts in EuroNASCAR 2, allemaal voor Hendriks Motorsport, eindigde de Duitser tweemaal als tweede in het kampioenschap en staat te popelen om mee te doen in de strijd om de Europese NASCAR-titel.

“Ik kijk er naar uit om dit jaar weer voor Hendriks Motorsport te starten, een zeer ervaren team. Ik heb hard getraind deze winter, dus ik kan niet wachten om in april weer in de auto te stappen in Hockenheim. Het doel is een aantal podiumplaatsen en misschien zelfs wel meer!”

Liam Hezemans, de jongste zoon van racelegende Toine Hezemans en de broer van tweevoudig NWES-kampioen Loris Hezemans, was succesvol in de internationale karting wereld en maakt in 2022 de overstap naar de autosport. De Nederlander kreeg dankzij het NWES Drivers Recruitment Program al de kans om te proeven aan het geweld van een EuroNASCAR-auto en voelt zich positief over het aanstaande debuut.

“Ik kijk erg uit naar de overstap. Afgelopen winter heb ik in Frankrijk al een paar ronden in een EuroNASCAR auto kunnen rijden en het was geweldig. Geen technische hulpmiddelen zoals ABS, tractiecontrole of ESP, de coureur is het enige wat hier telt!”

Toine Hezemans is zichtbaar trots op alle prestaties van zijn zoons als autocoureur. Hij zal zijn jongste telg in 2022 dan ook gaan ondersteunen met zijn race-ervaring.

“Ik kijk uit naar het debuut van Liam in EuroNASCAR. Hoewel hij nog geen rijbewijs heeft mag hij wel in EuroNASCAR 2 aan de start verschijnen en evenals Tobias wil hij ook mikken op podiumplaatsen.”

Met een nieuwe uitdaging voor de boeg en de taak om alle drie de grote titels in de NASCAR Whelen Euro Series te verdedigen, vindt Roy Hendriks dat de nieuwe line-up van de #50 Ford Mustang veel potentie heeft.

“Ik ben erg blij dat Tobias weer met ons gaat racen. Hij is zeer getalenteerd en ik ben er zeker van dat dit een goed jaar voor hem zal worden,” aldus teambaas Hendriks. “We hebben dan ook besloten om Tobias naar EuroNASCAR PRO te halen om de strijd aan te gaan met de beste NASCAR-coureurs in Europa. Liam Hezemans zal naast hem starten in EuroNASCAR 2 als opvolger van zijn broer Loris. Het zal een leerjaar voor hem worden maar ze mogen hem niet onderschatten. Hij heeft de juiste bloedgroep: ‘Hezemans +’!”

 

Origineel artikel door G. Guiglia op EuroNASCAR.com

Dit vind je misschien ook leuk...