Vilarino zet handtekening onder contract met DF 1 Racing voor 2020

Na het winnen van de EuroNASCAR 2 titel en de Club Challenge in 2019, richt DF1 Racing zich op de NASCAR Whelen Euro Series PRO titel in 2020 met niemand minder dan drievoudig EuroNASCAR kampioen Ander Vilarino.

De 40-jarige Spanjaard is de nieuwe rijder van de #22 Chevrolet Camaro van het Oostenrijkse DF1 Racing en zal de iconische felgekleurde tijger van DF1 Racing op zijn pak gaan dragen. Onlangs bezocht Vilarino het hoofdkwartier van het team in Salzburg en tekende een contract voor het seizoen 2020 met een optie voor 2021.

“Ik ben echt blij en dankbaar voor het vertrouwen dat Norbert en Gudrun (eigenaren van DF1 Racing) in mij hebben. Ik zal er alles aan doen om goede resultaten neer te zetten en mijn bijdrage te leveren om de beste op de grid plaats te nemen. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met de andere DF1 Racing EuroNASCAR Pro rijders, en de EuroNASCAR 2 en Club drivers te ondersteunen,“ zegt de Spanjaard, die tot nu toe in totaal 22 overwinningen behaalde in het EuroNASCAR kampioenschap afgelopen jaren. Vorig seizoen schreef hij bij zijn comeback direct de eerste 2 races op zijn naam op zijn thuiscircuit Valencia. “Iedereen bij DF1 Racing is echt gemotiveerd om de titel te winnen en deze motivatie is niet alleen aanstekelijk, het past ook perfect bij de mijne. Ze zijn professioneel, maar ook een hechte familie als team en dat is iets waar ik van hou. Ik denk dat we samen echt goede dingen kunnen laten zien.”

Motorsport baas Norbert Walchhofer van DF1 Racing maakte duidelijk dat de aankomst van Vilarino de perfecte zet is voor het team om de volgende stap te zetten en de kans te krijgen om het vierde te worden dat een Europese NASCAR kampioenschap weet te winnen.

“Er is geen team dat niet blij zou zijn als een drievoudig EuroNASCAR kampioen een contract tekent bij hen. Ander bezocht onze werkplaats zelf twee dagen geleden om een kijkje te nemen hoe wij te werk gaan als team. Hij tekende het contract voor het seizoen 2020 direct daarna, met een optie voor 2021, “zegt de Oostenrijker. “Ander is een topcoureur en samen hebben we de kans om de EuroNASCAR -titel te winnen. Met zijn NWES- ervaring kan hij ons een stap voorwaarts brengen en tevens de jonge coureurs van ons team coachen. We zullen ons uiterste best doen om Ander aan een vierde NWES – titel te helpen. ”

2019 was misschien wel het seizoen met het sterkst gevulde rijdersveld ooit in de geschiedenis van het EuroNASCAR Pro kampioenschap – In 13 races waren er maar liefst zeven verschillende coureurs die uiteindelijk op het hoogste trapje in Victory Lane stonden- De strategie van Vilarino voor 2020 is vrij eenvoudig: de beste zijn in elke ronde en in elke sessie.

“We zijn allemaal super gemotiveerd en dit jaar gaan we alles geven wat we hebben iedere race, elke sessie en iedere ronde die we rijden. We willen de snelste zijn in elke race en op een zo hoog mogelijke positie finishen,“concludeerde de Spanjaard. “Elk seizoen is anders en alle teams en coureurs willen winnen en dat is ook de reden waarom ik zo vroeg in het seizoen getekend heb. Het geeft ons extra tijd om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en op ons best aan de start te verschijnen van de seizoensopening in Valencia.”

Het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje zal ook dit jaar weer het decor zijn van de start van het NASCAR Whelen Euro Series seizoen op 25 en 26 april. Met nog 100 dagen te gaan, zijn ander Vilarino en het DF1 Racing team al druk bezig met de voorbereidingen om er dan ook te staan.

Dit vind je misschien ook leuk...