Volledig Engelse rijdersbezetting in 2019 voor de #90 Chevrolet Camaro van Braxx Racing

Vanmiddag maakte de Engelsman Scott Jeffs bekend dat hij in 2019 voor Braxx Racing zal gaan uitkomen in het Elite 2 kampioenschap van de Nascar Whelen Euro Series. Zijn landgenoot Alex Sedgwick maakte eind vorig jaar al bekend dat hij de overstap in 2019 gaat maken naar de Elite 1 bij Braxx Racing wat de volledige rijdersbezetting voor de #90 in 2019 Engels maakt.

Geheel onbekend zijn de twee ook niet van elkaar. Zo hebben ze in het verleden al samen gereden in de Citroën C1 Challenge op Spa. “Het is dan ook Alex die me attendeerde op de Nascar Whelen Euro Series” verteld Jeffs aan Dutch Nascar Fans. “Ik heb de afgelopen 3 jaar in de Mini Challenge gereden en na het behalen van het kampioenschap was ik toe aan een nieuwe uitdaging. In november heb ik de mogelijkheid gekregen om te testen in Frankrijk via het Euro Nascar Recruitment programma en vanaf het moment dat ik instapte wist ik het: dit is waar ik in wil gaan racen”.

“Ik ben dan ook erg blij dat ik in 2019 bij Braxx Racing kan instappen” vervolgt Jeffs “en kijk ontzettend uit naar het openingsweekend in Valencia. Ik hoop in de eerste races voldoende te kunnen leren in de auto om zo doende aan het einde van het seizoen te kunnen strijden om het podium en misschien zelf meer”!

Scott startte zijn race carrière zoals velen op 8 jarige leeftijd in de go karts waarna hij na 8 jaar de overstap maakte naar de C1 Challenge en daarna de Mini Challenge. Op 13 apil 2019 start op Circuit Ricardo Tormo een nieuw hoofdstuk voor Scott in zijn nog jonge race carriere: Nascar Whelen Euro Series!!!

?: Scott Jeffs Racing, Marc Adriaansen, Alex Sedgwick Racing

Dit vind je misschien ook leuk...